iPhoneja myyty jo miljardi kappaletta

Apple on myynyt miljardi iPhonea. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi rajan ylittymisestä hiljattain henkilöstötapaamisessa.

– iPhonesta on tullut yksi tärkeimmistä, eniten maailmaa muuttaneista ja menestyneimmistä tuotteista historiassa. Siitä on tullut enemmän kuin jatkuva kumppani. iPhone on todellakin elintärkeä osa päivittäistä elämää ja mahdollistaa paljon mitä teemme läpi joka päivän, kommentoi Cook.

– Viime viikolla ylitimme jälleen merkittävän virstanpylvään, kun myimme miljardinnen iPhonemme. Emme koskaan lähde tekemään suurinta määrää, mutta lähdemme aina tekemään parhaita tuotteita, joilla on merkitystä. Kiitos kaikille Applella maailman muuttamisesta joka päivä.

Applen alkuperäinen ensimmäinen iPhone.

Applen perustaja Steve Jobs esitteli ensimmäisen iPhonen tammikuussa 2007 ja myyntiin se tuli kesällä 2007 ensimmäisillä markkinoilla. Suomessa iPhone tuli myyntiin virallisesti seuraavan mallin iPhone 3G:n saavuttua. Sen jälkeen on nähty vielä iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 ja iPhone 6s sekä viimeisimpänä malliston täydennyksenä iPhone SE.

Applen markkinaosuus iPhonellaan älypuhelinmyynnistä on globaalisti tänä nykyä noin15 prosenttia. Applen liikevaihdosta iPhonen osuus puolestaan on noin kaksi kolmasosaa.

Nykyisin Andreessen Horowitz -riskisijoitusyhtiössä työskentelevä analyytikko Benedict Evans on julkaissut Twitterissä oheisen alta löytyvän graafin Applen iPodin, iPhonen ja iPadin kumulatiivisesta kokonaismyynnistä.

Alkuvuonna iPhoneja on toimitettu markkinoille ensi kertaa vuotta aiempaa vähemmän, kuten Applen toisen kalenterineljänneksen osavuosikatsaus eilen vahvisti.

Apple passes 1bn cumulative iPhone unit sales pic.twitter.com/MLibugKyVF

— Benedict Evans (@BenedictEvans) July 27, 2016