Lukuisia uudistuksia: Apple Watchista nopeampi ja helppokäyttöisempi

Apple starttasi tänään WWDC-tilaisuutensa vaikuttavilla tilastoilla, joita seurasi watchOS-uudistusten esittely. Uusi watchOS 3 lupaa nopeuttaa ratkaisevasti Apple Watchin toimintaa ja helpottaa samalla kellon käyttöä niin pienillä kuin isoillakin uudistuksilla.

Eräs tärkeimmistä uudistuksista watchOS 3:ssa on nopeus. Applen mukaan sovellukset avautuvat nyt huomattavasti aiempaa nopeammin. Lavalla näytetyssä demossa urheilutulosten pariin pääsi noin seitsemän kertaa nopeammin watchOS 3:lla kuin aiemmalla ohjelmistoversiolla.

Toinen merkittävä uudistus on iPhone-tyyliin esiin pyyhkäistävä Control Center. Hallintakeskuksesta laitteen tilan ja tietyt pika-asetukset voi tarkastaa nopeasti ja monille tuttuun tapaan.

Samalla sovellusten välillä liikkumista on haluttu helpottaa. Uusi Dock-osio sisältää käyttäjän lempisovellukset, joiden välillä on nopea siirtyä sivuselauksella. Lisäksi sovellukset ovat selaustilassakin niin sanotusti eläviä, eli esimerkiksi aktiivisuussovelluksen tilanteen voi tarkastaa helposti Dockin kautta ilman tarvetta varsinaisesti avata sovellusta.

Kellotaulujen saralla tapahtuu myös. Ensinnäkin tarjolle tulee uusia tauluvaihtoehtoja. Esimerkkeinä Apple esitteli suositun Mikki-kellotaulun kaveriksi saapuvan Minni-kellotaulun sekä uuden minimalistisen Numerals-kellotaulun. Laajenevan valikoiman lisäksi kellotaulujen vaihtaminen onnistuu nyt entistä helpommin yhdellä laidasta laitaan kulkevalla sivuttaispyyhkäisyllä.

Liikunta- ja terveysominaisuuksia on watchOS 3:ssa jatkokehitetty pyörätuolilla liikkuvien tarpeet mielessä. Aktiivisuusrenkaat on optimoitu pyörätuolin työntämiselle, liikuntasovellusten sekaan saapuu pari liikuntarajoitteisille tarkoitettua vaihtoehtoa ja liikuntakehoitteet puhuvat tarvittaessa ”rullailusta”. Yleisemmällä tasolla aktiivisuustietoja voi jatkossa jakaa kavereiden kesken. Samalla käyttäjät voivat ”rehennellä” toisilleen chatin välityksellä ja kirittää näin toinen toistaan entistä kovempiin liikuntasuorituksiin.

Näiden lisäksi tarjolle on tuotu täysin uusi terveyssovellus Breathe. Sovelluksella käyttäjät voivat tehdä lyhyitä hengitysharjoituksia esimerkiksi rauhoittuakseen kiireisen päivän keskellä.

Apple julkaisee watchOS 3:sta kehittäjille tarkoitetun esiversion jo tänään. Kaikille Apple Watch -omistajille päivitys tuodaan syksyllä.