Apple Watchin saatavuus heikkenee – uusi malli pian julki

Nykyisen Apple Watchin useiden mallien saatavuus on alkanut jo selvästi heikentyä. Odotusten mukaan Apple tulee esittelemään uuden toisen sukupolven Watch-kellon yhdessä uusien iPhone-mallien kanssa 7. syyskuuta.

9to5Mac kirjoittaa, kuinka Yhdysvaltojen Apple Store -verkkokaupassa useat mallit sekä Apple Watch Sport että Apple Watch -mallistoista ovat jo loppuneet varastosta. Vastaava tilanne on myös suomalaisessa Apple Storessa, jossa erityisesti useiden 42 millimetrin koon kokojen kerrotaan olevan loppuunmyytyjä.

Noin viikko sitten yleensä tuote-ennustuksissaan erittäin luotettavasti oikeaan osuva KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo paljasti, että tulossa on kehittyneempi Apple Watch 2 sekä yllättäen myös päivitetty malliversio alkuperäisestä Apple Watchista.

Apple Watch 2 tarjoaisi Kuon mukaan uudistuksina:nopeamman suorittimen, sisäänrakennetun GPS-paikannuksen, korkeuden mittaamisen mahdollistavan ilmapuntarin, parannetun vedenkestävyyden sekä suuremman kapasiteetin akun.

Näyttökoot säilyisivät ennallaan, kuten pääosin koko muotoilukin.

Lisäksi Kuon mukaan ensimmäisen sukupolven Watchin myynti jatkuisi yhä — mutta päivitettynä. Se voisi saada Watch 2:ta vastaavan suoritinparannuksen sekä jonkin verran parannetun vedenkestävyyden, mutta ei todennäköisesti lisäuutuuksia kuten GPS:ää ja ilmapuntaria.