Apple päivitti Watchia: watchOS 4.0 nyt ladattavissa

Apple on iPhonen, iPadin ja iPod touchin iOS 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen lisäksi tuonut ladattavaksi myös Apple Watchin uuden watchOS 4.0 -järjestelmäversion.

watchOS 4 sisältää lukuisia pieniä ja hieman suurempia uudistuksia Apple-kellon käyttöön: 

 • Uusia kellotauluja. Siri-kellotaulu näyttää vaihtuvia tietoja, joita Apple Watch ennakoi käyttäjän kaipaavan. Näitä ovat esimerkiksi lentotiedot, kalenteritapahtumat ja muistutukset. Päivän aikana liikkuvat ja muuttuvat Kaleidoskooppi-kellotaulut ovat uusi tyylivaihtoehto. Disney-maailmasta mukaan tulevat aiempien Mikki ja Minni Hiiren jatkoksi nyt Toy Story -hahmot.
Apple Watch saa uusia kellotauluja: vaihtuvia tietoja tarjoava Siri-kellotaulu, Kaleidoskooppi-kellotaulut ja Toy Story -hahmot.
Apple Watch saa uusia kellotauluja: vaihtuvia tietoja tarjoava Siri-kellotaulu, Kaleidoskooppi-kellotaulut ja Toy Story -hahmot.
 • Harjoittelu-sovelluksessa uusittu käyttöliittymää. Liikuntaharjoitusten seuraan tarkoitettu sovellus on saanut käyttöliittymäuudistuksen. Eri lajien seurannan voi nyt aloittaa helposti yhdellä painalluksella ja yhteen harjoitukseen voi nyt yhdistää useita eri lajeja. Uinnin seurantaa on parannettu harjoittelun ja levon seurannalla sekä eri uintityyppien matkalla ja tahdilla. Mukaan Harjoittelu-sovellukseen tulee myös uusia seurattavia lajeja, kuten HIIT-harjoittelu. Harjoittelu-sovellus asettaa Apple Watchin myös automaattisesti Älä häiritse -tilaan samalla, kun harjoituksen seuranta käynnistetään.
 • Syke-sovellukseen uudistuksia. Apple Watch voi jatkossa näyttää käyttäjän sykkeen suoraan kellotaulussa. Kellon voi myös asettaa ilmoittamaan, kun esimerkiksi urheilusuorituksen aikana yltää tiettyyn sykkeeseen. Apple Watch Series 1:llä ja uudemmilla kello tallentaa myös leposykkeen. Apple Watchia voidaan myös jatkossa käyttää rytmihäiriöiden tutkimiseen. Kello ei tietenkään voi antaa virallista diagnoosia, mutta sitä voidaan hyödyntää niiden tarkkailussa.
 • Avoimet sovellukset muuttuivat myös selattavaksi listaksi. Sivupainikkeesta avautuva Watchin avointen, viimeisimpien sovellusten näkymä on myös nyt pystysuunnassa selattava listaus aiemman sivusuunnassa selattavan esitystavan sijaan. Kruunupainikkeesta avautuvan sovellusnäkymän voi myös muuttaa listanäkymäksi näytön kovemmalla painalluksella.
Harjoittelu-sovelluksen käyttöliittymä on uusittu ja uutena seurattavana lajina mukana on HIIT-harjoittelu.
Harjoittelu-sovelluksen käyttöliittymä on uusittu ja uutena seurattavana lajina mukana on HIIT-harjoittelu.
 • Kuntosalilaitteiden valmistajat, jotka ovat tuomassa Apple Watch -yhteensopivia laitteita.
  Kuntosalilaitteiden valmistajat, jotka ovat tuomassa Apple Watch -yhteensopivia laitteita.

  Synkronointi kuntosalilaitteiden kanssa. Apple Watch yhdistyy jatkossa yksinkertaisesti koskettamalla sitä tukevien kuntosalilaitteiden kanssa, jolloin nämä voivat välittää toisilleen tarkemmat syke-, nopeus- ja kaloritiedot, jotka siirtyvät Apple Watchiin ja Applen Aktiivisuus- ja Terveys-sovelluksiin. Tämä GymKit on tulossa osaksi Apple Watchia hieman myöhemmin watchOS 4:n pikkupäivityksessä.

 • Enemmän aktiivisuusmuistutuksia. Apple Watch tarjoaa aiempaa enemmän päivityksiä ja kannustusta päivän aktiivisuustavoitteen saavuttamiseksi. Mukaan tulevat myös kuukausittaiset aktiivisuushaasteet.
 • Apple Musicin automaattinen synkronointi. Apple Music -palvelun kuratoimat soittolistat synkronoituvat automaattisesti Apple Watchin kanssa.
Apple Music synkronoi jatkossa automaattisesti kelloon soittolistoja.
Apple Music synkronoi jatkossa automaattisesti kelloon soittolistoja.