Huhu: Apple Watchiin tulossa vain ”s-päivitys” – täysin uusi malli vasta ensi vuonna

Applen älykello on viimeisimmän analyytikkoarvion mukaan saamassa tänä vuonna vain sisäisiä uudistuksia, ja ulkoisesti uudistunut malli tulee vasta ensi vuonna. Näin ennustaa yleensä hyvin Applen aikeista perillä oleva KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo.

Kuon mukaan Apple Watch saisi tänä vuonna teknisiä uudistuksia, mutta päällisin puolin uusi kello vastaisi ensimmäistä mallia. Näin kellon uudistaminen vastaisi iPhonen päivityssykliä, jossa joka toinen vuosi julkaistava s-versio on uudistettu vain tekniikaltaan.

Kuon ennustus ei mainitse, miten Apple kelloaan uudistaisi, mutta aiemmin on huhuttu esimerkiksi kirkkaammasta näytöstä, joka olisi helpommin luettavissa kirkkaassa päivänvalossa. Sen sijaan Kuo on esittänyt arvionsa Applen kellon myyntimääristä, ja arvelee Applen toimittavan tänä vuonna vain noin 7,5 miljoonaa kelloa. Kuon mukaan markkinat puettaville älylaitteille ovat vielä kypsymättömät. Kuon arvion mukaan Apple toimitti viime vuonna 10,6 miljoonaa kelloa, jääden alle markkinoiden odotusten. Apple ei ole kertonut kellonsa tarkkoja myyntimääriä, mutta on kertonut myynnin lisääntyneen jokaisella vuosineljänneksellä sen jälkeen, kun kello viime keväänä julkaistiin.

Applen uuden kellomallin julkaisuajankohtaa Kuo ei vielä ennustanut. Yksi mahdollisuus voisi kuitenkin olla kesäkuussa järjestettävä WWDC-kehittäjäkonferenssi. Vaihtoehtoisesti uusi Apple Watch voitaisiin nähdä syksyllä iPhone 7:n rinnalla.