Apple viivästyttää älykaiuttimensa myyntiintuloa ensi vuoden puolelle

Applen kesällä esittelemän HomePod-älykaiuttimen myynnin aloitus venähtää aiemmin suunnitellusta. Kaiuttimen myynnin piti alkaa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa joulukuussa, mutta myynti alkaakin vasta ensi vuoden puolella.

Apple on vahvistanut myynnin aloituksen siirtymisen 9to5Mac-sivustolle. Yhtiön lausuman perusteella kaiuttimen saaminen myyntikuntoon vaatii vielä hieman aikaa, joten myynti päästään aloittamaan vasta vuoden 2018 alussa. Sen tarkempaa aikataulua ei vielä annettu, sillä yhtiön mukaan myynti alkaa ”early 2018”, eli vuoden 2018 ensimmäisten kuukausien aikana. Aikaisintaan myynti alkaa siis tammikuussa, mutta saattaa vierähtää pidemmällekin ensi vuoden puolelle.

Tarkkaa syytä viivytykselle ei kerrottu, mutta yksi vaikuttava tekijä voi olla uusi AirPlay 2, joka mahdollistaa musiikin toistamisen iOS- tai Mac-laitteesta langattomasti usealla kaiuttimella samanaikaisesti.

Apple pyrkii HomePod-kaiuttimellaan erottumaan muista vastaavista edukseen esimerkiksi suuremmalla panostuksella musiikkiin älytoimintojen lisäksi. Yhdysvalloissa 349 dollaria maksavan kaiuttimen julkaisusta Suomessa ei ole vielä mitään tietoa.