Apple vastusti – kivääriemoji ei tulossa

Kiväärin lisäksi myös viisiottelua kuvastava emoji jää pois Unicoden standardista, koska pistoolia käyttävä mies sai aikaan vastustusta.

Aseharrastajat tai metsästäjät eivät pääse uusista asehankinnoistaan kivääriemojilla kehuskelemaan, sillä Applen vastustuksen vuoksi kyseinen emoji jää tulematta seuraavan Unicode-julkaisun yhteydessä.

Kesän aikana julkaistavan Unicode 9 -standardin oli määrä sisältää emojikuva kivääristä sekä nykyaikaista viisiottelua kuvastava kuva, jossa mies käyttää pistoolia. BuzzFeedin mukaan Unicode Consortium -järjestöön kuuluva ja sen hyvin vaikutusvaltainen jäsen Apple kuitenkin ilmoitti, ettei se tue näitä kuvia ja pyysi, ettei niitä otettaisi mukaan.

Unicoden toukokuisessa tapaamisessa mukana ollut henkilö kertoi BuzzFeedille, että Applen lisäksi myös Microsoft puhui kyseisistä emojeista. Päätös jättää emojit pois standardista syntyi ilman isompaa riitelyä, eikä kukaan paikalla olleista suuremmin vastustanut kuvien pois jättämistä.

Apple tai Unicoden jäsenet eivät aihetta virallisesti kommentoineet, mutta Unicoden johtaja Mark Davis vahvisti järjestön tekemän päätöksen BuzzFeed Newsille. Davisin mukaan mainitut kuvat eivät tule emojeiksi, mutta niistä tehdään mustavalkoiset symbolit. Toisin sanoen ne tulevat mukaan Unicode-merkistöön, mutta eivät päädy tavanomaisiin emojinäppäimistöihin käytettäviksi.