Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple varoittaa: Watch Series 5:n uusi ominaisuus voi häiriintyä osasta rannekevaihtoehtoja

Applen viime viikolla julkistaman uuden sukupolven Watch Series 5 -kellon tuomiin lisäominaisuuksiin aina päällä pysyvän näytön lisäksi kuuluu kompassi.

Apple varoittaa, että osa Apple Watch -rannekkeista voi kuitenkin vaikuttaa kompassin toimintaan ja sen tarkkuuteen. Syynä ovat niiden sisältämät magneetit, jotka voivat häiritä Apple Watch Series 5:n kompassin perustana olevan magnetometrianturin toimintaa. Magnetometri voi sekoittaa rannekkeen sisältämän magneetin synnyttämän vetovoiman maan vetovoimaan.

”Rannekkeessa on magneetteja, jotka voivat häiritä Apple Watchin kompassia”, kertoo Apple nyt pikkupräntillä magneetteja sisältävien rannekkeidensa tuotesivujen alalaidassa.

Ilmiö ei ole millään tavalla uusi: magnetometrit esimerkiksi älypuhelimissa voivat samalla tavalla häiriintyä lähistöllä olevista magneeteista, esimerkiksi vaikkapa läppämallisesta suojakuoresta, joka sulkeutuu magneetin avulla.

Kompassin kelloon tulon myötä ongelma on kuitenkin ensi kertaa läsnä Apple Watchissa, jonka kanssa magneetilla varustetut rannekkeet ovat olleet tähän asti suosittuja.

Apple käyttää magneettikiinnitystä useissa Apple Watch -ranneketyyleissään, kuten nahkarannekkeissaan (Leather Loop), milanolaisrannekkeissaan (Milanese Loop) ja moderneissa rannekkeissaan (Modern Buckle).

Magneetteja eivät kuitenkaan sisällä urheilurannekkeet, Sport Loop -rannekkeet tai Hermès-nahkarannekkeet. Näillä rannekkeilla ei siis pitäisi olla vaikutusta Apple Watch Series 5:n kompassin toimintaan.

Apple Watch Series 5 tulee saataville nyt perjantaina 20. syyskuuta.