Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple valitsi vuoden parhaat sovellukset ja pelit – tässä ne ovat

Apple on jälleen valinnut vuoden App Store -parhaimmistoa. Perinteiseen tapaan mukana on sekä pelejä että muita sovelluksia, jotka sykähdyttivät käyttäjiä kuluvan vuoden aikana,

Apple tiedotti samalla, että kuluva vuosi on taloudellisesti App Storen paras. Vuosien saatossa sovelluskauppa on tuottanut kehittäjille yli 120 miljardia dollaria, ja kasvun ennustetaan yhä jatkuvan.

Spectre Camera.
Spectre Camera.

Vuoden 2019 parhaat App Store-sovellukset ovat iPhonella Spectre Camera, jonka avulla kuka tahansa voi ottaa vaikuttavia pitkän valotusajan valokuvia kehittyneen tekoälyn ansiosta sekä iPadilla Flow by Moleskine. Se on digitaalinen muistikirja, joka seuraa Moleskine-vihkojen pitkiä perinteitä viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Flow by Moleskine.
Flow by Moleskine.

Applen mukaan Flow by Moleskinen kaltaiset tarinankerrontaa painottavat sovellukset kasvoivat ennätysmäisesti vuoden 2019 aikana. Sovellukset, joiden avulla voi ilmaista itseään esimerkiksi videoin tai piirroksin, ovat nyt suosittuja Apple-käyttäjien keskuudessa.

Affinity Publisher.
Affinity Publisher.

Macilla palkinnon pokkasi Affinity Publisher, joka tarjoaa kattavat kuvanmuokkaustyökalut edullista hintaa vastaan. Sovellus tukee myös muun muassa monen tason työskentelyä, jossa valokuvan tasoja voi muokata yksitellen parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

The Explorers.
The Explorers.

Apple TV:llä vuoden sovellus on puolestaan The Explorers, jonka avulla pääsee helposti tutustumaan maailman henkeäsalpaaviin maisemiin omalta kotisohvaltaan.

Sky: Children of the Light.
Sky: Children of the Light.

Parhaaksi iPhone-peliksi valittiin Sky: Children of the Light, jossa käyttäjä ohjastaa ”taivaallisia hahmoja” takaisin kotiin läpi vaihtelevien kenttien. Peli tukee myös moninpelitilaa ja sosiaalinen elementti on vahvasti läsnä kaiken aikaa.

Hyper Light Drifter.
Hyper Light Drifter.

Hyper Light Drifter on puolestaan vuoden iPad-peli. Se on 16-bittinen seikkailupeli, joka yhdistää tutkimisen ja nopeatempoisen taistelun yhdeksi suureksi seikkailuksi.

GRIS.
GRIS.

Macilla vuoden peliksi valittiin GRIS, joka vakuutti Applen etenkin taiteellisella ilmeellään. Visuaalisesti näyttävä älypeli rauhoittaa ja ohjaa pelaajansa kokoamaan kerran traagisesti tuhoutunutta elämää uudelleen kasaan.

Wonder Boy: The Dragon’s Trap.
Wonder Boy: The Dragon’s Trap.

Wonder Boy: The Dragon’s Trap on Apple TV:n vuoden peli. Kyseessä on 80-luvun klassikko, joka on jälleen herätetty henkiin. Pelin päähenkilö on osin liskomainen yksinäinen sankari, jota pelaaja ohjastaa läpi toiminnanäyteisten kenttien ja haasteiden.

Apple Arcade ja Sayonara Wild Hearts.
Apple Arcade ja Sayonara Wild Hearts.

Apple avasi kuluvana vuonna myös uuden Apple Arcade -palvelun, joka tarjoaa laajan pelivalikoiman 5,99 euron kuukausimaksulla. Ensimmäinen vuoden Apple Arcade -peli on Sayonara Wild Hearts, joka yhdistää muun muassa miekkataistelun ja moottoripyörät yhdessä seikkailussa.

Pelien osalta vuotta 2019 värittivät konsolimaailmasta tuttujen sarjojen, kuten Mario Kartin, Minecraftin ja Assassin’s Creedin siirtyminen mobiilimaailmaan. Merkittävää on, että monet suuret pelisarjat saivat tänä vuonna myös omat mobiilipelinsä, Apple toteaa.