Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple vahvisti julkistustilaisuuden tiistaina 13. lokakuuta - luvassa uudet iPhonet ja ehkä muutakin

Apple on vahvistanut seuraavan julkistustilaisuutensa olevan ohjelmassa tiistaina 13. lokakuuta, kello 20 Suomen aikaa.

Tällä kertaa kyseessä on odotettu iPhone-julkistustilaisuus. Aiemmassa julkistustilaisuudessa syyskuussa Apple julkisti jo uudet Apple Watch Series 6:n ja Apple Watch SE:n sekä 8. sukupolven iPadin ja 4. sukupolven iPad Airin.

Myös ensi viikon virtuaalinen tilaisuus lähetetään Apple Park -pääkonttorista. Applen tilaisuuskutsun “Hi, Speed.” -otsikko viitannee uusien iPhone-puhelinten 5G-verkkotukeen. Lisäksi tummansininen väri voi olla vihjaus huhuttuun uuteen iPhone-huippumallien värivaihtoehtoon.

Applelta odotetaan kaikkiaan neljää uutta iPhone-mallia. Uudet iPhone tukevat 5G:tä, tuovat muuttuneen suorakylkisemmän designin sekä uusia näyttökokoja. iPhone 11 on saamassa seuraajikseen mallit edelleen 6,1 tuuman näytöllä mutta myös pienemmällä 5,4 tuuman näytöllä. 5,8 ja 6,5 tuuman iPhone 11 Pro -malleja puolestaan seuraavat uutuudet 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä. Kaikissa malleissa on ensi kertaa OLED-näyttöpaneeli, ja tietenkin jo julkistettu A14 Bionic -järjestelmäpiiri.

Uutuuksien mallinimet ovat raporttien mukaan iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max.

Näyttökokojen lisäksi iPhone 12 minin ja iPhone 12:n odotetaan tarjoavan iPhone 11:n tavoin edelleen vain kaksi takakameraa, kun iPhone 12 Prossa ja iPhone 12 Pro Maxissa takakameroita olisi kolme sekä lisäksi uutena lisäyksenä ympäristön muotoja useamman metrin etäisyydeltä hahmottava LiDAR-skanneri.

Kameroihin uusissa iPhone-malleissa odotetaan myös useita kuvanlaatua parantavia muutoksia.

Huhujen mukaan uusista iPhone-malleista perusmallien toimitukset voivat alkaa aiemmin lokakuun aikana ja uudet Pro-mallit tulisivat saataville vasta marraskuun edetessä.

Uusien iPhone-puhelinten lisäksi Apple voi julkistaa niiden rinnalla muita pitkään huhuttuja tuotteitaan, kuten esimerkiksi ensimmäiset Apple-brändin over-ear-kuulokkeet, nimeltään mahdollisesti AirPods Studio, sekä pienikokoiset, eri esineisiin kiinnitettävät AirTags-paikantimet. Lisäksi Applen on tiedetty kehittävän myös uutta Apple TV -versiota ja sen rinnalle mahdollisesti omaa peliohjaintaan.

Lisäksi Applelta odotetaan ensimmäisen omalla piirillä varustetun Mac-tietokoneen julkistusta vielä tänä vuonna, mutta mahdollisesti vasta myöhemmässä tilaisuudessa.