Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple vahvisti julkistustilaisuuden 15. syyskuuta - raportti: uudet iPhonet eivät ohjelmassa, tulossa vasta myöhemmin

Apple on ilmoittanut tulevasta julkistustilaisuudesta, joka järjestetään tiistaina 15. syyskuuta kello 20.00 Suomen aikaa. Tilaisuus lähetetään Apple Park -pääkonttorista.

Luotettavan Apple-reportterin Mark Gurmanin mukaan uudet iPhonet julkistetaan kuitenkin vasta lokakuussa. 15. syyskuuta järjestettävä tilaisuus koskee näin ollen muita Applelta odotettavia uutuuksia. Näitä voivat olla ainakin Apple Watch -uutuudet ja uudet iPadit mukaan lukien uusi iPad Air.

Myös Applen eri medioille lähettämissä kutsuissa tulevan tapahtuman otsikkona on Time Flies, eli Aika lentää, joka viittaa ennemminkin Apple Watch -julkistukseen.

Mahdollisia muita Applelta lähiaikoina odotettavia julkistuksia ovat myös esimerkiksi AirTags-paikantimet, huhutut Apple-brändin over-ear-kuulokkeet sekä pienikokoisempi HomePod-kaiutin.

Uusien tuotteiden lisäksi Apple voi kertoa 15. syyskuuta sen jo kesäkuussa ensiesiteltyjen käyttöjärjestelmäpäivitysten – iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 ja macOS Big Sur – julkaisun aikataulusta. Bloombergin Gurmanin mukaan näistä iOS 14 ja iPadOS 14 julkaistaan vielä syyskuussa, ja muut myöhemmin syksyn aikana.

 

Apple vahvisti aiemmin huhti-kesäkuun tulosjulkistuksensa yhteydessä, että uudet iPhone-mallit ovat tulossa saataville tänä vuonna “muutamaa viikkoa myöhemmin” kuin on ollut tavanomainen aikataulu syyskuun toisella puoliskolla.

Näin ollen myös niiden julkistus voi tapahtua vasta myöhemmin.

Applelta odotetaan tänä syksynä yhteensä neljää uutta iPhone-mallia: kahta perusmallia 5,4 ja 6,1 tuuman näytöllä sekä kahta huippumallia 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä. Kaikki uudet mallit tulevat tukemaan 5G-mobiiliverkkoyhteyttä.

Lue aiemmasta kattavasta huhu- ja vuotokatsauksestamme lisää tulevista iPhoneista!

On myös raportoitu, etteivät kaikkien uusien iPhone-mallien toimitukset ole alkamassa samanaikaisesti. Esimerkiksi Bloomberg on raportoinut, että kahden huippumallin toimitukset alkaisivat vasta hieman myöhemmin kuin kahden perusmallin.

Loppuvuoden aikana Applelta odotetaan vielä myös sen ensimmäistä Mac-tietokonetta Applen omalla piirillä varustettuna, mutta sen julkistusta odotetaan yleisesti vasta myöhemmin.