Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple vahvisti Drive.ain oston – vahvistaa itseajavien robottiautojen kehitystään

Apple on vahvistanut ostaneensa itseajaviin autoihin kehittyneen startup-yritys Drive.ain, Axios kertoo. Drive.ain toiminta lopetetaan ja iso osa työntekijöistä siirtyy Applen palkkalistoille.

Drive.ai-kaupan myötä Applen alaisuuteen siirtyy kymmenittäin itseajavissa autoissa käytettävää teknologiaa kehittäneitä insinöörejä ja asiantuntijoita. Kauppahintaa ei kerrottu julkisesti, mutta sen uskotaan olevan melko alhainen, noin 70 miljoonaa euroa.

Drive.ai on nyt lopettanut itsenäisen toimintansa ja sulkenut toimistonsa Mountain View’ssä Kalifornian osavaltiossa.

Kauppa on omiaan lisäämään uskottavuutta huhuille, joiden mukaan Apple olisi jälleen kiinnostumassa oman itseajavan autonsa kehittämisestä. Tästä kielivät myös lukuisten avainhenkilöiden palkkaamiset viime aikoina.

Apple on aiemmin julkisesti vahvistanut kehittävänsä itseajamisen järjestelmiä autoihin. Aiemmin Applen huhuttiin kehittävän omaa autoaan, kunnes lokakuussa 2016 raportti kertoi Applen hyllyttäneen suunnitelmat omasta autostaan ja vähentäneen satoja työntekijöitä projektista. Myös alkuvuodesta ovi kävi Applen auto-osastolla tiuhaan, kun yli 200 työntekijää sai lähteä.

Vuonna 2015 perustettu Drive.ai on koko historiansa ajan ollut siinä mielessä ainutlaatuinen toimija, että se on autojen sijaan kehittänyt pakettia, jonka avulla myös tavanomaisesta autosta saisi muunnettua itsestään ajavan.

Nähtäväksi jää, miten Applen autoprojekti tuoreen yrityskaupan jälkeen etenee.