Apple vaatii sovelluksilta nyt uuden tavan kysyä arviota – ja ärsyttävät kyselyt voi kytkeä täysin pois päältä

Apple on muuttanut App Storen sääntöjä. Yhtenä muutoksena se vaatii nyt säännöissään sovelluksilta uuden arvioiden pyyntötavan käyttöä, kertoo 9to5Mac.

iOS 10.3 toi jo sovelluksille uuden yhtenäisen tavan kysyä arviota ja arvostelua kesken käytön. Tähän asti yhtenäisen tavan käyttö oli vapaaehtoista, mutta nyt se on muuttunut säännöissä määriteltynä pakolliseksi. Yhtenäinen tapa kysyä arviota korvaa kehittäjien omat ratkaisut esittää pyyntö arvioida sovellus, jotka monet ovat kokeneet ärsyttäviksi.

Jatkossa tähtiarvion antaminen onnistuu suoraan arvion kyselystä ilman tarvetta siirtyä App Storen puolelle. Lisäksi uusi järjestelmän hallitsema arvioiden pyyntöjärjestelmä tarjoaa Applelle mahdollisuuden rajoittaa niiden useutta: arviopyynnön voi sovelluksessa käyttäjälle esittää korkeintaan kolmesti vuodessa ja mikäli käyttäjä on arvion jättänyt, seuraavan kerran uudelleen arviota voi pyytää vasta vuoden päästä arvion jättämisestä ja sovelluksen päivityttyä välissä ainakin kerran.

Lisäksi tarjolla on myös asetuksissa mahdollisuus kytkeä arviokyselyt pois päältä. Tämä onnistuu asetuksista kohdasta iTunes ja App Store -> Arviot ja arvostelut apeissa.

Vaikka Apple jo vaatii uuden arvion pyyntötavan käyttämistä, ei sääntöä välttämättä vielä ainakaan heti tiukasti valvota. Tämän takia vielä jonkin aikaa sovelluksissa voi näkyä myös aiemmasta tuttuja tapoja pyytää arviota.

iOS 11:ssä Apple uudistaa konaisuudessaan App Storen. Ilme muuttuu täysin sekä sovellukset ja pelit jakautuvat kahteen eri osioon. Samalla Apple muuttaa arvioiden esitystapaa: tähän asti tietoja on annettu arvioista uusimmalle sovelluksen versiolle, kun jatkossa näkyvissä on keskiarvo sovelluksen kaikkien versioiden arvioista.