Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple tuo iPhone-käyttäjille valinnanvapauden: hidastavan, sammumisilta suojaavan toiminnon saa pian pois päältä

Apple antaa käyttäjille vapauden valita, haluavatko he pitää suorituskykyä heikentävän, mutta iPhonen yllättäviä sammumisia estävän toiminnon päällä.

Apple myönsi loppuvuodesta hidastavansa tarkoituksellisesti yli vuosi sitten päivityksenä alun perin tulleella toiminnolla vanhempien, heikentyneellä akulla varustettujen iPhone-puhelinten toimintaa puhelinten yllättävien sammumisten estämiseksi. Nousseeseen kohuun Apple reagoi vielä ennen vuodenvaihdetta pyytämällä anteeksi tökeröä viestintäänsä sekä ilmoittamalla laskevansa iPhonen akun vaihdon hintaa merkittävästi.

Sittemmin Applea vastaan on nostettu lukemattomia joukkokanteita ympäri maailman. Myös viranomaiset ja muut ovat esittäneet asiasta kyselyjä Applelle.

Nyt Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi ABC News -televisiokanavan haastattelussa, että tuleva iOS-ohjelmistopäivitys tulee antamaan käyttäjille mahdollisuuden kytkeä pois päältä iPhonen yllättäviä sammumisia estämään suunniteltu toiminto. Näin Apple tarjoaa käyttäjille valinnanvapauden palata aiempaan tilanteeseen ennen toiminnon lisäämistä iOS-käyttöjärjestelmään. Jos käyttäjä valitsee täyden suorituskyvyn, voivat hintana olla iPhonen yllättävät sammumiset.

Lisäksi tuleva päivitys tulee tarjoamaan myös lisää tietoa käyttäjälle iPhonen akun kunnosta. Päivitys on tulossa saataville ensin beetatestiversiona helmikuussa, ja julkisena vakaana julkaisuversiona myöhemmin maaliskuussa.

Applen sammumisia estävä, suorituskykyyn vaikuttava toiminto on jo käytössä iPhone 6 ja 6 Plus, iPhone 6s ja 6s Plus, iPhone 7 ja 7 Plus sekä iPhone SE -malleissa nykyisin iOS 11.2:stä lähtien. Ensimmäisiin malleihin se tuli jo iOS 10.2.1 vuonna 2016 ja iPhone 7:t liittyivät mukaan iOS 11.2:ssa viime vuoden lopulla.