Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjä: Uuden MacBook Pron kysyntä ”laimeaa” – hinnat halpenemassa

Kysyntä Applen viime viikolla julkistamille uusille MacBook Pro -tietokoneille ”vaikuttaa laimealta”, toteaa Applea läheisesti seuraava ja sen suunnitelmat usein ennakkoon paljastanut KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, kertoo AppleInsider.

MacBook Pron kysynnän vaimeuteen syynä voidaan pitää korkeita hintoja, joita Apple nosti aiemmasta uusien mallien esittelyn yhteydessä. Esimerkiksi Suomessa 13 tuuman uusi MacBook Pro Touch Barilla ja Touch ID:llä maksaa alkaen 2 099 euroa.

Lisäksi osa MacBook Pron uudistuksista ei ole tyydyttänyt vaativampia käyttäjiä: vaihto vain USB-C-portteihin, muistikorttipaikan poisto ja 16 gigatavua suuremman RAM-muistin mahdottomuus ovat olleet esillä MacBook Pro -kritiikissä viime päivinä.

Kuo odottaa Applen MacBook-toimitusten yltävän vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä kolmeen miljoonaan eli pysyvän tasaisena vuotta aiempaan nähden.

Ensi vuonna Apple tulee korjaamaan tilannetta MacBook Pron osalta Kuon odottamilla hinnanalennuksilla ja päivityksillä vuoden 2017 toisella puoliskolla. Lisäksi siihen mennessä USB-C-lisävarusteiden määrä lienee kasvanut ja Touch Barin hyödyllisyys mahdollisesti kasvanut sovellustuen laajennuttua.

Ensi vuonna MacBook Prohon odotetaan myös tekniikkapäivitystä, joka voisi tarkoittaa Intelin Cannonlake-arkkitehtuurin suorittimia ja niiden myötä myös 32 gigatavun RAM-vaihtoehtoa.