Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple teki 70 miljoonan dollarin diilin – Tom Hanksin uusi Greyhound-leffa saa ensi-iltansa Apple TV+ -palvelussa

Apple on hankkinut oikeudet Tom Hanksin käsikirjoittamaan ja pääosassa tähdittämään uuteen, toisen maailmansodan aikaan sijoittuvaan Greyhound-elokuvaan.

Apple maksoi elokuvan esitysoikeuksista osana Apple TV+ -palveluaan noin 70 miljoonaa dollaria, kertovat Hollywood-lähteet Deadlinelle.

Alun perin Greyhoundin piti tulla Sony Picturesin jakelemana esitykseen elokuvateattereissa 7. toukokuuta alkaen mutta koronaviruspandemia muutti suunnitelmat.

Lähteiden mukaan elokuvan oikeuksista järjestettiin huutokauppa, jonka Apple voitti.

Koronaviruspandemia on muutenkin muuttanut käytäntöjä elokuva-alalla: leffoja on myös tuotu saataville verkkovuokraukseen teatterijulkaisun sijaan tai sen rinnalla.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa milloin Greyhoundin ensi-ilta Apple TV+:ssa koittaa mutta tämä voi tapahtua jo piankin. Julkaisu tulee tapahtumaan yli 100 maassa, jossa Apple TV+ on saatavilla.

Eilen julkaistu raportti kertoi, että Apple TV+:lla oli helmikuussa vasta 10 miljoonaa tilaajaa joista moni oli tarttunut uuden Apple-laitteen oston yhteydessä tarjottavaan ilmaistarjoukseen. Vain noin puolet, eli 5 miljoonaa tilaajaa, oli käyttänyt Apple TV+:aa aktiivisesti.

Toistaiseksi vain Applen tilaamista alkuperäissisällöistä koostunutta Apple TV+:n sisältöä aiotaan raportoidusti kasvattaa jatkossa myös hankkimalla oikeuksia jo olemassa oleviin vanhempiin tv-sarjoihin ja elokuviin.

Apple TV+ avautui marraskuussa kahdeksalla alkuperäissarjalla ja yhdellä elokuvalla, ja tällä hetkellä palvelun valikoima kattaa 30 alkuperäissisältöä eli sarjaa tai elokuvaa.

Tom Hanksin Greyhound-elokuvan debyytti Apple TV+:ssa tulee olemaan sen merkittävin sisältöjulkaisu toistaiseksi.