Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple tarjoaa nyt uuden laitteen ostaville Apple TV+:n sisällöt ilmaiseksi vuoden ajan – näin tarjous lunastetaan ja nämä ehdot kannattaa ottaa huomioon

Apple kertoi eilen uusien laitteiden julkistamisen ohella myös Apple Arcade -pelipalvelunsa sekä Apple TV+ -videopalvelunsa julkaisusta.

Ensimmäiset alkuperäissisällöt uudessa Apple TV+ -palvelussa tulevat saataville 1. marraskuuta ja tämän jälkeen Apple lisää palveluun uutta sisältöä kuukausittain.

Apple TV+ tulee saataville aluksi yli 100 maassa. Palvelun hinnaksi Suomessa Apple on kertonut 5,99 euroa kuukaudessa 7 päivän ilmaisen kokeilujakson jälkeen. Yksi Apple TV+ -tilaus on jaettavissa perhejaon kautta jopa kuudelle perheenjäsenelle.

Lisäksi Apple kertoi kuitenkin, että uuden iPhonen, iPadin, Macin tai Apple TV:n ostajat saavat 10. syyskuuta alkaen kaupan päälle vuoden Apple TV+ -tilauksen maksutta. Edun arvo on 12 kertaa 5,99 euroa eli 71,88 euroa.

Apple on jo myös kertonut tarjouksen käyttämisestä muutamia käytännön tietoja ja ehtoja:

  • Vuoden ilmaisen Apple TV+:n voi lunastaa 1. marraskuuta alkaen Apple TV -sovelluksen kautta
  • Edun käyttöönottoon on aikaa kolme kuukautta laitteen aktivoinnista, tai kolme kuukautta alkaen 1. marraskuuta, jos etuun oikeuttava laite ostettiin ja otettiin käyttöön ennen sitä 10. syyskuuta alkaen
  • Tilaus uusiutuu automaattisesti maksullisena vuoden ilmaisjakson jälkeen
  • Apple TV+:n irtisanominen on mahdollista milloin tahansa Asetusten kautta ja peruminen tulee tehdä vähintään edeltävänä päivänä tilauksen uusiutumispäivästä
  • Ilmaistarjouksen aikana tehtävät irtisanomiset tarkoittavat luopumista jäljellä olleesta ilmaisjaksosta
  • Vain yksi ilmainen vuosi on saatavilla perhettä kohden riippumatta ostettavien laitteiden määrästä

Erityisesti viimeinen ehto on huomionarvoinen. Apple TV+:n ilmainen kokeilujaksokin on jaettavissa kuudelle perheenjäsenelle Applen perhejakotoiminnon kautta mutta tarjoukset eivät kertaudu. Uutta ilmaista kokeilujaksoa ei saa myöskään ostaessaan myöhemmin toisen Apple-laitteen, jos käyttää edelleen samaa Apple ID -tunnusta joka on jo päässyt nauttimaan ilmaisesta vuoden katselusta.

Osaksi Apple-laitteiden ja tiettyjen televisioiden Apple TV -sovellusta tuleva ja myös verkkoselaimilla toimiva Apple TV+ -tilauspalvelu tulee sisältämään jatkossa kasvavan kattauksen Applen hankkimia alkuperäissisältöjä eli sarjoja, elokuvia ja dokumentteja, joita ovat toteuttaneet muun muassa Oprah Winfrey ja Steven Spielberg. Ensimmäisiä sarjoja ovat esimerkiksi Jennifer Anistonin ja Reese Witherspoonin tähdittämä The Morning Show, Jason Momoan tähdittämä See, aikuistumisesta kertova komedia Dickinson, Ronald D. Mooren avaruusaiheinen For All Mankind ja Sesame Streetin tekijöiden Helpsters sekä muutamia muita.

Applen mukaan useimmista sarjoista Apple TV+:ssä julkaistaan aluksi kolme jaksoa ja tämän jälkeen yksi uusi jakso viikoittain. Osasta sarjoja julkaistaan kuitenkin koko kausi kerrallaan.

Applen suunnittelemista sisällöistä lisätietoa tarjoaa muun muassa tämä Wikipedia-sivu.