Huhu: Applelta tulossa kangas-näyttöjä

Applen tuorein patenttihakemus kuvailee innovatiivisen tavan rakentaa näyttöteknologiaa kankaan tavoin. Tekniikka toisi uusia mahdollisuuksia puettavan elektroniikan kehitykseen ja käyttöön.

Yhdysvaltain patenttitoimisto julkaisi eilen Applen patenttihakemuksen, jossa kuvaillaan uudenlaista näyttötekniikkaa. Applen konseptissa näyttö kudotaan osaksi kangasta.

Tarkemmin toteutus tapahtuisi valokuidun avulla. Apple ehdottaa käytettäväksi erityistä valokuitua, joka tarkoituksella vuotaa valoa ulkopuolelleen. Kyseinen kuitu kudottaisiin osaksi kangasta, jolloin sen valo-ominaisuuksien avulla voitaisiin välittää kuvioita ja tietoa suoraan kankaan pinnalla.

9To5Macin mukaan patenttihakemuksessa kuvataan myös muita käyttötapoja, mutta selkeästi kantavaksi ajatukseksi nousee älykellon rannekkeen muodostaminen näyttökankaasta. Näin käyttäjälle voitaisiin välittää kellonaikaa tai ilmoituksia laitteen rannekkeen avulla. Lisäksi värillistä valoa käyttämällä voitaisiin esimerkiksi ilmoittaa, kun laite on onnistuneesti kiinnitettynä.

Applen patentoima idea on kiistatta mielenkiintoinen ja voisi toimiessaan muuttaa puettavan teknologian kenttää tuntuvasti. Samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että suuryhtiöt hakevat valtavat määrät patentteja, eivätkä niiden konseptit tule välttämättä käyttöön oikeissa tuotteissa.

Kankaaseen sisällytetty valokuitu voisi tuoda näyttöominaisuuksia suoraan kankaan pinnalle