Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple sulkee kaikki kauppansa Kiinan ulkopuolella koronaviruksen takia

Apple on kertonut uusista toimistaan tämänhetkisessä koronavirustilanteessa toimitusjohtaja Tim Cookin allekirjoittamassa kirjeessä.

Apple sulkee nyt kaikki omat Apple Store -kauppansa Kiinan ulkopuolella 27. maaliskuuta asti eli seuraavaksi pariksi viikoksi. Sen sijaan Kiinassa kaupat pitävät ovensa auki sen jälkeen, kun kaikki kaupat olivat ensimmäistä kertaa uudelleen auki tällä viikolla aiempien sulkemisten jälkeen.

Applenkin toiminta korostaa sitä, että Kiinassa koronaviruksen vastainen taisto on ollut onnistunut mutta nyt virus leviää vauhdilla muualla maailmassa.

Apple sallii toistaiseksi myös Kiinan ulkopuolella etätyöt kaikille työntekijöille, joille se on mahdollista. Lisäksi toimistojen tehosiivous jatkuu ja käyttöön on jo otettu tai otetaan uudet terveystarkastukset ja lämpötilan mittaukset. Applen mukaan se tarjoaa tuntipalkkaisille työntekijöilleen myös tavanomaisen tilanteen mukaisen palkan huolimatta mahdollisesti vähentyvistä työtunneista.

Eilen Apple kertoi jo myös, että sen perinteisesti kesäkuussa järjestetty vuoden suurin tapahtuma, WWDC-kehittäjäkonferenssi, järjestetään tänä vuonna vain verkkotapahtumana.

Lisäksi Applen mukaan sen lahjoitukset koronaviruksen hoitamiseen ja vaikutusten lievittämiseen ovat yltäneet jo 15 miljoonaan dollariin. Jatkossa Apple lupaa myös omalta osaltaan lahjoittaa tuplana sen mitä henkilöstö koronaviruksen vastaiseen työhön itse lahjoittaa.