Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple rekisteröi Euraasian talouskomission tietokantaan 11 uutta iPhone-mallivarianttia – tämän verran tulevista iPhoneista jo tiedetään

Applen tulevat iPhone-mallit ovat ilmestyneet Euraasian talouskomission laitetietokantaan, kertoo 9to5Mac-sivusto.

Tietokantaan on nyt lisätty ”Apple-älypuhelimet” mallikoodeilla A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 ja A2223.

Yhteensä eri mallikoodeja on siis 11 kappaletta. Näissä on kyse perinteisesti eri markkina-alueille tarkoitetuista sekä eri yksityiskohdilla esimerkiksi SIM-korttipaikkojen määrän osalta varustetuisa varianteista.

Applelta odotetaan tänä syksynä kolme uutta iPhone-mallia. Uudet mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään aiemmin raportoidusti D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104.

Apple rekisteröi laitteita Euraasian talouskomission tietokantaan yleensä joistakin viikoista muutamiin kuukausiin ennen laitteiden virallista julkistusta ja myyntiintuloa. Esimerkiksi tammikuun lopulla tietokantaan ilmestyi joukko uusia iPad-laitteita ja Apple julkisti uudet iPad minin ja iPad Airin 18. maaliskuuta.

Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Kohouma on uutuuksissa muuttumassa neliön muotoiseksi. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks on julkaissut kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraaja, iPhone XS ja XS Maxin seuraajat)

Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia raporttien mukaan.

Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus, etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin sekä tietenkin uusi seuraavan sukupolven Apple A13 -järjestelmäpiiri, jonka tuotannon on kerrottu jo lähteneen käyntiin.

Apple on julkistanut uudet iPhonensa viime vuosina syyskuussa eikä toistaiseksi ole mitään merkkejä, etteikö sama aikataulu toistuisi tänäkin vuonna.

Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.