Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple reagoi iPhone-hidastuskohuun: julkaisi pahoittelevan kirjeen asiakkaille ja laskee akunvaihdon hintaa

Apple on reagoinut iPhonen hidastamisen ympärille nousseeseen kohuun.

Apple julkaisi verkkosivuillaan avoimen kirjeen asiakkailleen pahoitellen toimintaansa sekä erityisesti asiasta viestimisen tapaa. Lisäksi Apple laskee akunvaihdon hintaa ja lupaa paremmin akun kunnosta ja sen vaikutuksesta jatkossa viestivän ohjelmistopäivityksen.

Apple kertoi vasta viime viikolla tarkemmin iOS-käyttöjärjestelmäänsä alun perin jo viime vuonna iOS 10.2.1 -käyttöjärjestelmäversiossa lisäämästään uudesta toiminnallisuudesta, joka rajoittaa puhelimen akusta ottamaa enimmäisvirtaa estäen näin puhelimen yllättävän sammumisen iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s ja iPhone 6s Plus -puhelimissa.  Hiljattain julkaistussa iOS 11.2 -versiossa sama toiminto laajeni myös iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimiin.

Puhelimen kokonaistoimivuuden kannalta järkevältä kuulostava ratkaisu virrankulutuksen rajoittamisesta kuitenkin heikentää huippusuorituskykyä merkittävästi. Kohu lähti liikkeelle, kun kävi ilmi että iPhonen suorituskyky voi parantua merkittävästi vaihtamalla akku uuteen.

Sittemmin Yhdysvalloissa on nostettu Applen toiminnasta lukuisia joukkokanteita, ja oikeustoimet ja tutkinnat ovat viime päivinä laajentuneet jo maailmallekin.

Julkaisemansa pahoittelevan kirjeen lisäksi Apple tekee nyt kaksi tilanteen rauhoittamiseksi suunnattua liikettä.

Apple laskee iPhonen akunvaihdon hintaa iPhone 6:lla ja uudemmilla malleilla 79 dollarista 29 dollariin. Hinta laskee tammikuun lopulla ja on voimassa joulukuuhun 2018. Apple ei ole vielä erikseen viestinyt euromääräisestä hinnanalennuksesta.

Lisäksi varhain 2018 Apple aikoo myös julkaista uuden iOS-ohjelmistopäivityksen, joka antaa enemmän tietoa puhelimen akun kunnosta. Tämä mahdollistaa asiakkaiden näkevän itse, vaikuttaako akun kunto heikentävästi heidän puhelimensa suorituskykyyn.

Apple kertoo sen tiimien myös yhä jatkavan työtä käyttökokemuksen parantamiseksi, mukaan lukien suorituskyvyn ja odottamattomien sammumisten hallintaan liittyen.

Heti tänään julkaisemansa kirjeen alussa Apple ampuu alas myös käsitystä, että se iPhoneja hidastamalla pyrkisi lyhentämään niiden käyttöaikaa. ”Ennen kaikkea, emme ole ikinä – emmekä tule ikinä – tekemään mitään minkään Apple-laitteen eliniän tarkoitukselliseksi lyhentämiseksi, tai käyttökokemuksen heikentämiseksi ajamaan asiakkaita päivittämään laitteitaan. Tavoitteemme on aina ollut tehdä tuotteita, joita asiakkaamme rakastavat, ja iPhonejen tekeminen kestämään niin kauan kuin mahdollista on tärkeä osa sitä.”