Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-pomo tyrmäsi valehtelusyytökset iPhone 7:n kotipainikkeesta ja kameran linssistä

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller on tyrmännyt suoralta kädeltä väitteet, ettei iPhone 7:ssä enää olisi kamerassa ja kotipainikkeessa safiiripintaa.

Safiirin käyttö joutui kyseenalaiseksi, kun JerryRigEverythingin naarmutustestissä sekä kotipainike että kameran linssi naarmuuntuvat Mohsin kovuusasteikon kuutosta vastaavalla terällä. Safiirin naarmuttamiseen pitäisi pystyä vasta kovuusasteikon yhdeksän terä. 

Twitterissä asiasta kysyneelle vastannut Applen markkinointijohtaja Phil Schiller kuitenkin totesi, että JerryRigEverythingin väitteet kotipainikkeen ja kameran puuttuvasta safiiripinnasta ”eivät ole totta”. Schillerin mukaan ”kameran linssin pinta ja kotipainikkeen päälinen ovat molemmat safiiria” – aivan kuten jo edeltävissäkin iPhoneissa ja aivan kuten Apple myös iPhone 7:n teknisissä tiedoissa kertoo.

Applen valehtelu tällaisessa asiassa olisikin ollut uskomatonta. Mahdollisia selityksiä JerryRigEverythingin testituloksille on vaikea arvailla, mutta toki jos vastavuoroisesti JerryRigEverythingin väitteistä mallia ottaa voisi häntäkin hyvin toisaalta epäillä valehtelusta huomion kalastelun toivossa – ehkä testissä käytetyt terät edustivatkin oikeasti korkeampaa kovuusasteikkoa. Toki muitakin selityksiä tuloksille voi löytyä.