Apple paljasti vuoden suurtapahtumansa ajankohdan - iOS ja macOS taas uudistumassa

Apple on paljastanut tämänvuotisen WWDC-konferenssin (World Wide Developers Conference) ajankohdan. 5.-9. kesäkuuta järjestettävä WWDC palaa tänä vuonna San Joseen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002. Viimeiset 14 vuotta konferenssi on järjestetty San Francisossa, mutta tänä vuonna tapahtumapaikkana on McEnery Convention Center, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä Applen uudesta päämajasta Cupertinossa.

WWDC:n tänä vuonna 5. kesäkuuta järjestettävä avajaisesitys on toiminut perinteisesti Applen kesän tuotejulkistustilaisuutena. Luvassa on uusien käyttöjärjestelmäversioiden ensiesittely, ja tänä vuonna odotettavissa ovat iOS 11, macOS 10.13, tvOS 11 sekä watchOS 4. Myös muita tuote- tai palvelu-uutuuksia saatetaan nähdä.

iOS 11:n suhteen ei vielä ole paljoa huhuja liikkunut. Yksi uudistus saattaa olla usean eri käyttäjän väliset FaceTime-videopuhelut. Tähän asti FaceTime-videopuhelut ovat onnistuneet vain kahden Apple-käyttäjän välillä. Lisäksi iOS 11 saattaa päättää tuen 32-bittisille sovelluksille. iOS 10.3:n beetaversiot ovat jo varoitelleet käyttäjiä, että tulevat iOS:n versiot eivät enää tue 32-bittisiä sovelluksia.

WWDC:hen odotetaan noin 5000 kehittäjää ja 1000 insinööriä. Apple jakaa liput WWDC:stä kiinnostuneille arpomalla, koska lippujen kysyntä ylittää tarjonnan. WWDC-lipun hinta on 1 599 dollaria.