Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple paljasti sammuilevien iPhone 6s -laitteiden akkuongelmien syyn

Apple käynnisti pari viikkoa sitten akkujen vaihto-ohjelman iPhone 6s:lle, kun puhelimien akkujen huomattiin vanhentuneen ja menettäneen kapasiteettiaan poikkeuksellisen nopeasti. Nyt yhtiö on paljastanut, mikä vian on aiheuttanut, kertoo Business Insider.

Apple on Kiinan verkkosivuillaan kertonut ongelmasta laajemmin. Yhtiön mukaan ongelmia osalle iPhone 6s -laitteista aiheuttaaakussa käytetty komponentti, joka on kokoonpanovaiheessa on liian pitkään tekemisissä ilman kanssa. Vioittumisen seurauksenalaitteiden akut kuluvat ja menettävät kapasiteettinsa epätavallisen nopeasti, mistä saattaa seurata laitteiden yllättäviä sammumisia.

Apple painottaa, ettei kyseessä ole turvallisuusriski.

Apple myös kuvailee, ettei puhelimen äkillinen sammuminen ole välttämättä vika, vaan ominaisuus. Yhtiön mukaan laite on suunniteltu automaattisesti sammumaan tietyissä olosuhteissa, esimerkiksi kylmässä, jottasen komponentteja suojattaisiin liian alhaiselta jännitteeltä.

Applen mukaan osassa iPhone 6s -laitteita sammumiset johtuvat siis viallisesta akusta, eikä iOS-käyttöjärjestelmän vioista. Eräät iPhone-omistajat ovat viime aikoina havainneet laitteissaan akun varaukseen ja sammumisiin liittyviä outouksia, jotka kuitenkin vaikuttavat lähinnä ohjelmistovirheeltä, eikä asialla liene yhteyttä 6s:n akkuvikoihin.

Applen mukaan akkuongelmat koskevat ”erittäin pientä määrää” syys- ja lokakuussa 2015 valmistettuja iPhone 6s -laitteita. Applen verkkosivuille voi nyt syöttää puhelimen sarjanumeron ja nähdä, lukeutuuko oma iPhone korjausohjelmaan.