Apple päivitti Windows-sovelluksensa - uudet iCloud, Apple Music, Apple TV ja Apple Devices nyt ladattavissa

Apple on pikku hiljaa ajanut alas iTunes-sovellustaan.

Windows-käyttöjärjestelmällä prosessi on ollut erittäin hidas – ja jatkuu yhä.

Jo tammikuussa 2023 Apple julkaisi Windows 11:lle esiversioina uudet sovellukset Apple TV, Apple Music ja Apple Devices, jotka osaltaan korvasivat aiemmin iTunesista löytyneitä toiminnallisuuksia.

Nyt edellä mainitut Applen sovellukset ovat karistaneet esiversioleiman, mikä signaloi niiden olevan Applen mielestä valmiita laajaan käyttöön. Sovellukset ovat nyt saatavilla Windows 10:lle ja uudemmille.

Erikseen Apple on nyt myös uudistanut iCloud-sovelluksensa Windowsille. Sovelluksen käyttöliittymä on päivittynyt selkeämmäksi, minkä lisäksi sovelluksen käyttöönottoprosessia on uudistettu. Lisäksi Applen mukaan synkronoinnin suorituskykyä Microsoftin Valokuvat-sovelluksen on parannettu, lisätty tuki fyysisille turva-avaimille Apple ID -kirjautumiseen ja vähennetty kirjautumispyyntöjä.

Apple Musicin ja Apple TV:n uudet Windows-sovellukset tuovat Applen palvelut modernilla tavalla saatavilla myös Windows-käyttäjille verrattuna tähänastiseen iTunes-sovellukseen sekä palvelujen käyttämiseen verkkoselaimen kautta.

Apple Music Windowsille.
Apple Music Windowsille.

Uudet sovellukset ovat iTunesia nopeampia ja käyttävät vähemmän resursseja. Apple Musicin ja Apple TV:n uudet Windows-sovellukset näyttävät melko samanlaisilta kuin vastineensa Applen omassa macOS-käyttöjärjestelmässä, mutta käyttöliittymää on muokattu hieman Windowsin tyyliin sopivaksi. Sovellukset tukevat myös tummaa tilaa.

Apple Music -sovelluksen kautta pääsee käyttämään niin Apple Music -palvelun kuin myös iTunes Store -kaupan sisältöjä, ja aiemmin iTunesista löytyneet sisällöt siirtyvät automaattisesti uuteen sovellukseen.

Apple TV Windowsille.
Apple TV Windowsille.

Apple TV -sovellus puolestaan mahdollistaa Apple TV+:n alkuperäissisältöjen ohella Apple TV -kanavien eli muiden Applen kautta saatavilla olevien palvelujen sekä iTunes Storesta hankittujen elokuvien ja tv-sarjojen katselun. Sovellus tukee 4K HDR -suoratoistoa laitteen siihen pystyessä.

Apple Devices Windowsille.
Apple Devices Windowsille.

Apple Musicin ja Apple TV:n sovellusten ohella Apple toi Windows 11:lle uuden Apple Devices -sovellus. Aiemmin Windowsilla Applen iOS- ja iPadOS-laitteiden ja vanhojen iPodien hallinta on tapahtunut yhä iTunesin kautta. Apple Devices -sovellus mahdollistaa muun muassa laitteiden varmuuskopioinnin, mediatiedostojen siirtämisen ja ohjelmiston palauttamisen.

Uusista sovelluksista huolimatta myös iTunes elää yhä sovelluksena Windowsille, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kuunnella podcasteja ja äänikirjoja. Apple ei ole ainakaan toistaiseksi kertonut suunnitelmista tuoda tältä osin uusia sovelluksia Windowsille.

Lataa Apple Devices Windowsille tästä

Lataa Apple Music Windowsille tästä

Lataa Apple TV Windowsille tästä

Lataa iCloud Windowsille tästä