Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple hankki tekoälyosaamista 200 miljoonalla dollarilla

Apple on tehnyt hiljaisesti jälleen yhden yritysoston hankkimalla tekoäly-yritys Lattice Datan, kertoo TechCrunch, jonka mukaan Applen maksama kauppahinta oli noin 200 miljoonaa dollaria. Apple vahvisti yritysoston perinteiseen tapaansa kommentoimatta sitä sen tarkemmin.

Lattice Data pyrki käytännössä tekoälyn avulla tekemään sekalaisista datamassoista järjestelmällistä, organisoitua ja näin helpommin hallittavaa tietoa.

Applen yritysoston kerrotaan tapahtuneen viime viikkoina ja noin 20 insinöörin liittyneen Applen työntekijöiksi.

Vuonna 2015 perustettu Lattice oli nostanut 20 miljoonaa rahoitusta muun muassa GV:ltä (Google Ventures), Madronalta sekä Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n InQTelilta.

Tarkkoja Applen suunnitelmia Latticen kehittämän teknologian suhteen ei tiedetä. Koska teknologia on laaja-alaista, voi Apple hyödyntää sitä lukemattomin eri tavoin. Latticen osto ei ollut myöskään ensimmäinen, jolla Apple vahvistaa tekoäly- ja koneoppimisen osaamistaan.

Suomalaisittain mielenkiintoisempi oli Applen edellinen julkisuuteen tullut yritysosto: suomalaisen uniseurantayritys Bedditin hankinta.