Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen viimeisin yritysosto voi tuoda ohuemman kameran iPhoneen

Apple on ostanut uudenlaista kamerakennoteknologiaa kehittävän InVisage Technologies -yrityksen, raportoi TechCrunch. Apple vahvisti yritysoston tutulla lausunnollaan pienten teknologiayhtiöiden hankinnasta ajoittain, ja kieltäytymisestä tulevista suunnitelmista keskustelemisesta.

InVisagen uuden QuantumFilm-kamerakennon pitäisi tuoda kuviin enemmän valoa, vaikka kameramoduulista samalla pystyttäisiin tekemään kooltaan ohuempi.

QuantumFilm-kennon rakenteen vertailua nykypäivänä älypuhelimissa tyypilliseen BSI-kennoon.
QuantumFilm-kennon rakenteen vertailua nykypäivänä älypuhelimissa tyypilliseen BSI-kennoon.

InVisagen uudessa QuantumFilmissä on kyse kamerassa käytettävästä materiaalikerroksesta, joka pystyy imemään valoa uudella tehokkaammalla tavalla. Teknisesti se sisältää pieniä nanokoon kvanttipisteitä. QuantumFilmin avulla voidaan havaita enemmän fotoneja, tallentaa enemmän elektroneja ja näin kuviin tarvittavaa informaatiota sekä toistaa värejä tarkemmin – ja kaikki tämä aiempaa ohuemmassa kameramoduulissa.

Erona tavanomaisiin piipohjaisiin kamerakennoihin InVisagen QuantumFilm-kerros voi olla jopa kymmenen kertaa ohuempi ja taltioida silti saman määrän valoa.

Applen suunnitelmia teknologialle ei vielä tiedetä. Viime vuosina iPhoneissa on nähty poikkeuksetta kamerakohouma, josta tulevaisuudessa eroon pääsemisessä nyt hankitusta teknologiasta voisi olla apua.

InVisagella on ainakin 27 patenttia sen kehittämiin teknologioihin liittyen.

Yritysosto on mahdollisesti tapahtunut jo viime vuoden marraskuussa, sillä silloin InVisagen sosiaalisen median kanavat yhtäkkiä hiljenivät.

Applen InVisagesta maksamaa kauppahintaa ei tiedetä, mutta kovin pieneksi se tuskin on jäänyt, sillä yritys oli ehtinyt keräämään rahoitusta jo 98 miljoonaa dollaria. Rahoittajien joukossa oli myös Nokian riskisijoitusyhtiö Nokia Growth Partners, yhdessä InterWest Partnersin, Intel Capitalin, CRV:n ja GGV Capitalin kanssa.