Varmista, ettet maksa turhasta: Apple musiikkipalvelun ilmaisjakso loppuu pian

Applen kesäkuun lopussa julkaisema Apple Music -palvelu täyttää huomenna keskiviikkona kolme kuukautta. Setarkoittaa, että palvelun kolmen kuukauden maksuton tutustumisjakso alkaa tulla tiensä päähän ensimmäisillä palveluun rekisteröityneillä. Monet epäilemättä jatkavat mielellään palvelun asiakkaina, muttamikäli palvelun käyttöä ei kuitenkaan halua tutustumisjakson jälkeen enää käyttää, on nyt korkea aika tarkistaa, ettei palvelun automaattinen jatkaminen ole käytössä.

Apple Music -tilauksen voi jo nyt asettaa päättymään maksuttoman tutustumisjakson jälkeen.

Apple Music -tilauksen voi lopettaa suoraan iOS-sovelluksen kautta helposti. Musiikkisovelluksen oikeassa yläkulmassa on pieni käyttäjäkuvake, jonka kautta pääsee oman tilin tietoihin. Valitse"Näytä Apple ID", sitten Tilaukset-otsikon alta "Hallitse" ja sen jälkeen ”Sinun jäsenyytesi – Apple Music -jäsenyys”. Jos kohdassa ”Automaattinen uusiminen” valitsin on vihreänä, muuta se toiseen asentoon, ja tilauksesi päättyy ilmaisen kokeilujakson päättyessä. Muussa tapauksessa tilaus jatkuu joko9,99:n tai 14,99 euron kuukausihinnalla.

Myös tietokoneen iTunes-ohjelmassa pääsee tilauksia hallitsemaan vastaavalla tavalla. iTunes-ikkunan yläosassa on linkki tilin tietoihin. Apple Music -tilaukseen pääsee käsiksi tilin tietojen kohdasta ”Asetukset” – ”Tilaukset” – ”Hallitse”.