Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple Musicin häviötön äänenlaatu ja Dolby Atmos -tilaääni saatavilla nyt myös Android-sovelluksessa

Android-sovelluskin tukee nyt Apple Musicin uutuuksia.

Apple Music -Android-sovelluksen tuorein versio tuo nyt häviöttömän äänenlaadun sekä Dolby Atmos -tilaäänen osaksi musiikkipalvelua myös Android-laitteissa.

Applen omissa laitteissa Apple Music päivittyi häviöttömällä äänenlaadulla ja tilaäänellä jo kesäkuussa. Myös Android-sovelluksessaan Apple aloitti uusien ominaisuuksien beetatestin jo kesäkuussa.

Häviötön pakkauslaatu ja tilaääni ovat saatavilla ilman uutta lisämaksua tai korkeampaa tilaushintaa. Ne ovat siis osa Apple Musicin aiempia tilausmuotoja (perustilaus 9,99 €, perhetilaus 14,99 € ja opiskelijatilaus 4,99 euroa kuukaudessa).

Applen aiemman ilmoituksen mukaan häviöttömällä äänenlaadulla saatavilla tulee olemaan täysi yli 75 miljoonan musiikkikappaleen katalogi vuoden loppuun mennessä, ja heti alkuvaiheesta lähtien yli 20 miljoonaa kappaletta.

Aiemmin Apple Music on tarjonnut musiikkia korkealaatuisena versiona AAC-koodekilla 256 kilobittiä sekunnissa bittivirralla. Häviöttömän äänenlaadun osalta Apple hyödyntää ALAC-koodekkiaan (Apple Lossless Audio Codec).

Häviöttömällä äänenlaadulla kuuntelu vaatii langalliset kuulokkeet, sillä langattomista kuulokkeista ei löydy tukea Applen ALAC-koodekille.

Lisäksi Apple tuo samalla saataville myös tilaääntä hyödyntävän musiikin Dolby Atmos -muodossa siltä osin kuin kappaleista on saatavilla tällä tavalla tallennettu versio. Näitäkin kappaleita on tarjolla jo tuhansia. Applen mukaan ensimmäisenä tilaääntä tukevaa musiikkia Apple Musicissa tarjoavat muun muassa J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves ja The Weeknd.

Applen mukaan tilaäänellä kuuntelu vaatii yhteensopivan laitteen, mutta tältä osin vaatimuksia ei tarkemmin eritellä.

Kilpailevista musiikkipalveluista Spotify kertoi hiljattain olevansa tuomassa pian markkinoille oman korkeamman äänenlaadun Spotify HiFi -tilauksen. Lisäksi muista palveluista Deezer ja Tidal ovat jo tarjonneet Hifi-tilausmuodon. Näissä palveluissa se on tarjolla lisämaksusta normaaliin hintatasoon verrattuna.

Häviöttöämän äänenlaadun ja tilaäänen lisäksi Apple Musicin nyt julkaistu uusi 3.6-versio tuo mukaan automaattisen ristihäivytyksen, joka toistaa kappaleita saumattomasti peräjälkeen, sekä parannuksia hakuun kirjastossa.

Apple Music 3.6 on nyt ladattavissa Google Playn kautta.