Apple Music Classical tuli saataville nyt myös iPadeille

Apple Music Classical -sovellus on tullut nyt saataville myös iPadeille.

Apple julkaisi jo maaliskuun 2023 lopulla iPhoneille uuden klassisen musiikin sovelluksensa Apple Music Classicalin. Androidillekin sovellus saapui toukokuun lopulla, mutta iPad-versiota on saatu odottaa tähän asti.

Nyt Apple Music Classicalin 1.1-versio on tuonut sovelluksesta saataville myös iPadeille räätälöidyn version. Suuremmalla näytöllä sovellus sisältää sivunavigaatiopalkin sekä alareunassa eri näkymissä näkyvät toiston ohjaimet.

Apple Music Classical on ladattavissa App Storesta.

Applen mukaan Apple Music Classical on varta vasten suunniteltu klassiselle musiikille. Sovelluksen käyttö vaatii Apple Music -palvelun tilauksen, jonka päälle klassisen musiikin sovellus ei tuo lisäkuluja. Apple Music -tilaus maksaa 11,99 euroa kuukaudessa, tai 18,99 euroa perhetilauksen ja 6,99 euroa opiskelijatilauksen osalta.

Apple kertoo tarjoavansa maailman suurimman klassisen musiikin kappalevalikoiman, yli 5 miljoonaa kappaletta, joka sekä uusia kappaleita, vanhoja mestariteoksia että Applen yksinoikeusjulkaisuja. Tarjolla on soveltuvasti korkealaatuinen ääni (jopa 192 kHz/24 bit Hi-Res Lossless) ja Dolby Atmos -tilaääni, jolla on saatavilla tuhansia tallenteita.

Apple Music Classical tarjoaa tyylilajille räätälöidyn hakukoneen, jolla voi etsiä esimerkiksi säveltäjän, teoksen, kapellimestarin tai hakemistonumeron mukaan, satoja erilaisia Essentials-soittolistoja, säveltäjien elämänkertoja sekä avainteosten tietoja. Elämänkertoja on tarjolla muun muassa Ludwig van Beethovenista, Frédéric Chopinista Johann Sebastian Bachista.

Apple on kertonut työskennelleensä klassisen musiikin artistien ja instituutioiden kanssa tarjotakseen yksinoikeussisältöjä sekä -tallenteita.

Apple Music Classical rakentuu Applen jo elokuussa 2021 tekemän Primephonic-yritysoston perustalle.