Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple kiinnostunut James Bond -elokuvaoikeuksista - kauppahinta voi nousta jopa 5 miljardiin dollariin

Apple on kasvattamassa panostuksia sisältöihin. Yksi esimerkki tästä on sen osallistuminen tarjouskilpaan James Bond -elokuvasarjan oikeuksista.

The Hollywood Reporterin mukaan perinteisten toimijoiden kuten Warner Brosin lisäksi myös Apple ja verkkokauppajätti Amazon.com ovat mukana tarjouskilvassa, jossa kilpaillaan oikeuksista James Bond elokuvien levitykseen.

James Bond -elokuvien jakelu on ollut Sony Pictures Entertainmentin käsissä vuodesta 2006, mutta sopimus päättyi vuoden 2015 Spectre-elokuvaan. Bondin jakeluoikeuksia kaupittelevat tuotannosta vastaavat MGM ja Eon Productions.

Jakeluoikeuksien hinnan odotetaan tarjouskilpailussa kohoavan jopa 2-5 miljardiin dollariin. Arvio hintahaarukasta on vielä siis vielä hyvin laaja.

Applen avaukset sisällöissä ovat toistaiseksi olleet pienemmässä mittakaavassa. Se on tuonut Apple Musiikki -palvelunsa kautta saataville joidenkin dokumenttien ohella toistaiseksi kaksi ensimmäistä alkuperäissarjaansa, James Cordenin talk show’n suosituksi tekemän Carpool Karaoken sekä Planet of the Appsin, jota voi kuvailla sovelluskehittäjien Leijonan luolaksi.

Aiemmin Applen on kuitenkin huhuttu olleen kiinnostunut myös esimerkiksi Formula 1 -sarjan oikeuksista. Tuolloin kauppoja ei syntynyt, ja samoin voi käydä nytkin Bond-oikeuksien kanssa.

Viime aikoina Apple on lisännyt panostuksia tuleviin sisältöihin lukuisilla merkittävillä rekrytoinneilla.

Seuraava James Bond -elokuva on tulossa vuonna 2019. Bondia elokuvassa näyttelee edelleen Daniel Craig.