Apple lykkäsi kahta iOS 17 -ominaisuutta - nämä nähdäänkin vasta vuonna 2024

Apple julkaisi maanantai-iltana 11. joulukuuta Suomen aikaa päivityksenä uudet käyttöjärjestelmäversionsa, jotka ovat sen vuoden 2023 viimeiset ominaisuuspäivitykset.

Muun muassa iOS 17.2:n osana Apple julkaisi jo aiemmin julkistamiaan uutuuksia, kuten täysin uuden Päiväkirja-sovelluksen sekä iPhone 15 Pro -puhelinten tilallisen videokuvauksen. Samalla Apple julkaisi myös pienempiä, alun perin jo kesäkuussa WWDC-tapahtumassa ensiesiteltyjä uudistuksia.

iOS 17.2:n julkaisun myötä Apple on päivittänyt verkkosivuilleen tiedon kahden aiemmin vuodelle 2023 julkistetun uudistuksen viivästymisestä vuoden 2024 puolelle.

Näistä Apple Musicin jaettujen, yhteiskäyttöisten soittolistojen julkaisun piti tapahtua iOS 17.2:n osana, ja toiminto olikin mukana vielä beetatestivaiheessa. Apple kuitenkin päätyi ottamaan toiminnon kanssa aikalisän johtuen väärinkäyttöön liittyvistä huolista havaittuaan, että toimintoa voitaisiin hyödyntää roskapostin tavoin häiritsemään käyttäjiä. Todennäköisesti Apple lisää toimintoon uusia suojauksia tuodessaan sen takaisin testattavaksi ennen myöhempää julkaisua.

Lisäksi Applen mukaan iOS 17:n osana julkistettu AirPlay-toiston hotellihuoneissa mahdollistava toiminto on tulossa vasta vuonna 2024. Tarkoituksena on tuoda tarjolle mahdollisuus yhdistää iPhone tai iPad AirPlaylla hotellihuoneen yhteensopivaan televisioon helposti QR-koodin avulla. AirPlay mahdollistaa tämän jälkeen kuvan- ja äänentoiston ohjaamisen Apple-laitteesta televisioon.

Apple oli aiemmin kertonut hotellien AirPlayn tulevan saataville ennen vuodenvaihdetta valituissa hotelleissa, ensimmäisenä kumppaninaan IHG Hotels & Resorts. Nyt julkaisu on kuitenkin tapahtumassa vasta vuonna 2024.

LG on aiemmin kertonut tehneensä Applen kanssa yhteistyötä hotellien uuden AirPlay-toiminnon kanssa ja AirPlay-tuen olevan tulossa sen Pro:Centric Smart Hotel -televisioihin.

Hotellien televisioiden AirPlay on myös tulossa vasta vuonna 2024.
Hotellien televisioiden AirPlay on myös tulossa vasta vuonna 2024.