Apple lisäsi Android-sovellukseensa ominaisuuden, joka ei ole mahdollinen iPhonessa

Apple on lisännyt Android-käyttöjärjestelmällekin tarjolle olevaan Apple Music -sovellukseensa toiminnon, joka ei olisi mahdollinen yhtiön omassa iPhone-puhelimessa.

Uusi 0.9.5-versio Apple Musicista Androidille mahdollistaa nyt offline-tilaan tallennetun musiikin tallentamisen myös muistikortille. Useista Android-puhelimista löytyy muistikorttipaikka, jollaista Apple ei omaan iPhoneensa ole ikinä lisännyt.

Valitut Android-puhelimet tukevat jo yli 128 gigatavun muistikorttejakin, joten tallennustilaa laitteisiin on mahdollista saada enemmän kuin Applen iPhoneen, jonka kiinteissä muistikapasiteeteissa enimmäismäärä yltää nykyisin 128 gigatavun malliversioon.

Apple Music -palvelun sovellus on poikkeuksellinen Applelle, joka on yleensä pitänyt omat palvelunsa vain omilla alustoillaan. Tähän saattaa kuitenkin Musicia laajemminkin olla tulossa suunnanmuutos, sillä Applen toimitusjohtaja Tim Cook on juuri raportoidusti vihjannut mahdollisista tulevista Android-sovelluksista Applen palveluille osana työntekijöille pitämäänsä esitystään. Applen musiikkipalvelu saapui Androidille marraskuussa.

Muistikorttituen lisäksi Apple Musicin uusin versio toi sovellukseen muutoksina myös Beats1-radiokanavan täyden aikataulun näkyviin sekä mahdollisuuden selata musiikkia säveltäjien tai kokoelmien mukaan, joka mahdollista klassisen musiikin albumien tai elokuvasoundtrackien helpomman löytämisen, kertoo Apple.

Apple Music -sovellus uusimpana versionaan on nyt ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta.