Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple kommentoi iOS 9:n ongelmia

Applen iOS-käyttöjärjestelmää on varsin laajasti vaivannut ongelma, jossa verkkolinkit selaimessa tai muissa sovelluksissa eivät toimi tai saattavat jumittaa tai kaataa sovelluksen. Aluksi uutisoitiin, että vika koskisi vain uusinta iOS 9.3 -versiota, mutta ilmeisesti vikaa ilmenee myös vanhemmissa iOS 9:n versioissa. Vian aiheuttaja on nyt tiedossa ja Apple on luvannut korjata ongelman ”pian”.

Ongelma liittyy iOS:n rajapintaan, jonka turvin eri sovellukset voivat käsitellä verkkolinkkejä. Joissain sovelluksissa rajapinnan kautta käsiteltyjen verkko-osoitteiden hakemisto on erityisen laaja. Kun jossain muussa sovelluksessa, esimerkiksi Safari-selaimessa, yritetään avata verkkolinkkiä, käy iOS läpi tämän ongelmia aiheuttavan sovelluksen hakemiston, ja hyvin laaja hakemisto aiheuttaa käytössä olevan sovelluksenjumiutumisen tai kaatumisen.

Yksi monissa yhteyksissä syylliseksi nimetty sovellus on Booking.com. Kyseinen sovellus on nyt jo päivitetty, eli sen käyttäjien kannattaa poistaa kyseinen sovellus ja asentaa se uudelleen, jolloin ongelma saattaa korjautua, kunhan ongelmallinen koodinpätkä käytön myötä poistuu iOS:n välimuistista. Booking.com ei kuitenkaan ole ainoa vian aiheuttaja,vaan myös eräät muut sovellukset voivat olla syypäinä.

9to5Macin mukaan Apple selvittää ongelmia aiheuttavan rajapinnan käyttöä isojen sovelluskehittäjien kanssa, ja aikoo myös tuoda päivityksen iOS:lle. Tarkempaa aikataulua päivitykselle ei kerrottu, mutta 9to5Mac arvelee, että ongelman laajuuden vuoksi korjaus saattaa tulla jo muutamassa päivässä.