Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple kiirehti julkaisemaan iOS 16.0.2 -päivityksen - korjaa muun muassa iPhone 14 Pron ja Pro Maxin kameran tärinäongelman

Apple on kiirehtinyt julkaisemaan iOS 16.0.2 -korjauspäivityksen iPhoneille.

Apple lupaili aiemmin korjauspäivitystä vasta tulevalle viikolle, mutta julkaisi iOS 16.0.2:n jo tavanomaisesta aikataulustaan poiketen myöhään torstai-iltana Suomen aikaa.

iOS 16.0.2 sisältää useita korjauksia iOS 16 -käyttöjärjestelmäversioon sekä erityisesti iPhone 14 Pro -puhelimille.

iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa iOS 16.0.2 korjaa niissä esiintyneen kameraongelman, jossa kamera saattoi täristä, heilua ja kolista muissa kuin Applen sovelluksissa kameraa käytettäessä.

Lisäksi iOS 16.0.2:ssa on korjattu ongelmat, jossa iPhonen näyttö saattoi muuttua kokonaan mustaksi laitteen käyttöönoton aikana tai jossa iPhone X:ssä, iPhone XR:ssä ja iPhone 11:ssä näyttö ei reagoinut kosketukseen huollon jälkeen.

Apple on myös iOS 16.0.2:ssa puuttunut iOS 16 -käyttöjärjestelmäversiossa osalla käyttäjistä liiallisen runsaana ilmenneisiin ilmoituksiin tietojen liittämisestä sovelluksesta toiseen. Apple teki iOS 16:ssa tarkoituksellisen tietosuojaa parantavan muutoksen tietojen liittämiseen, mutta virheen vuoksi järjestelmä esitti näitä kyselyjä osalla käyttäjistä aivan liian usein.

Applen mukaan iOS 16.0.2 korjaa myös ongelman, jossa VoiceOver-käyttöaputoiminto ei välttämättä ollut käytettävissä uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

iOS 16:ssa ja iPhone 14 -puhelimissa on raportoitu joistakin muistakin ongelmista, joten Apple saattaa jatkaa korjauspäivityksiä jo lähiaikoina nyt kiireellä julkaistun iOS 16.0.2:n jatkoksi.

iPhonen päivittäminen onnistuu valikosta Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys.

iOS 16.0.2:n uudistukset Applen mukaan

Tämä päivitys sisältää iPhonellesi virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä, mm. seuraavat:

  • Kamera saattoi täristä, jolloin kuvista tuli epäselviä, kuvattaessa joillakin muiden valmistajien apeilla iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa.
  • Näyttö saattoi olla kokonaan musta laitteen käyttöönoton aikana.
  • Kopioitaessa ja sijoitettaessa apista toiseen saattoi ilmestyä lupakehote odotettua useammin.
  • VoiceOver ei välttämättä ollut käytettävissä uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
  • Korjaa ongelman, jossa joidenkin iPhone X-, iPhone XR- ja iPhone 11 -laitteiden näytöt eivät reagoineet kosketussyötteeseen huollon jälkeen.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: 

https://support.apple.com/kb/HT201222
iOS 16.0.2 on nyt ladattavissa.
iOS 16.0.2 on nyt ladattavissa.