Apple vakuuttaa: ei aikeissa ostaa Tidal-musiikkipalvelua

– Me todella juoksemme omaa kisaamme. Emme tavoittele minkään suoratoistopalvelujen hankkimista, kommentoi Applen musiikkipomo Jimmy Iovine Buzzfeedille.

Aiempien raporttien mukaan Apple on neuvotellut Jay Z:n pääomistaman Tidal-musiikkipalvelun ostamisesta. Kaupassa päähoukutin Applelle olisi musiikkialan suhteiden parantaminen yhä, erityisesti artistien suuntaan. Näin se voisi saada Apple Musiikki -palveluunsa esimerkiksi yksinoikeusjulkaisuja. Tidalilla on hyvät suhteet erityisesti nyt aktiivisesti twiitanneen Kanye Westiin lisäksi muun muassa Madonnaan, Beyoncéeen, Rihannaan sekä Nicki Minaj’hin.

Jay Z hankki ruotsalaislähtöisen Tidalin maaliskuussa 2015 maksamalla 56 miljoonalla dollaria. Jay Z on laajentanut Tidalin omistusta parillekymmenellemuulle artistille tai yhtyeelle, jotka ovat lähteneet sen kanssa yhteistyöhön. Tidal on kertonut aiemmin sillä olevan 4,2 miljoonaa maksavaa tilaajaa. Sovellus on noussut sovelluskauppojen kärkeen erityisesti uusien albumijulkaisujen yhteydessä, kun Tidalilla on ollut niihin yksinoikeus.

Apple kertoi viime viikolla sen musiikkipalvelulla olevan 17 miljoonaa maksavaa tilaajaa. Musiikkipalvelujen ykkönen on Spotify, joka juuri eilen kertoi saavuttaneensa 40 miljoonan maksavan tilaajan rajapyykin.

Tidalin on kerrottu neuvotelleen yrityskaupasta myös Samsungin ja Rhapsodyn kanssa. Sen toiminta on todennäköisesti tappiollista ja rahoitustarve jälleen olemassa.

Apple osti aiemmin yli kolmella miljardilla dollarilla Beats Musicin, jonka perustalta se loi Apple Musiikin ja sai joukkoihinsa jo muun muassa Dr. Dren ja Tidal-kiinnostusta nyt Applen puolesta kommentoineen Jimmy Iovinen.