Apple julkisti watchOS 11:n - tuo useita uudistuksia Apple Watchille

Apple Watch -kellojen uusi watchOS 11 -käyttöjärjestelmäversio tuo uudistuksia muun muassa aktiivisuuden seurantaan sekä pari uutta sovellusta.

Uusi käyttöjärjestelmäversio on tulossa yleisesti saataville päivityksenä syksyllä. Heti Apple julkaisee sovelluskehittäjille suunnatun beetatestiversion.

watchOS 10:n tukemista Apple Watcheista vuonna 2018 julkaistu Apple Watch Series 4, vuonna 2019 julkaistu Apple Watch Series 5 sekä vuonna 2020 julkaistu alkuperäinen Apple Watch SE eivät enää saa watchOS 11 -päivitystä.

watchOS 11 saapuu päivityksenä Apple Watch Ultralle ja Ultra 2:lle, Apple Watch Series 6:lle ja uudemmille sekä 2. sukupolven Apple Watch SE:lle.

Omat harjoitukset voi watchOS 11:ssä arvostella rasittavuudeltaan. Tiettyjen harjoitusten osalta algoritmi tarkkailee sykettä, korkeutta, harjoituksen kestoa, ikää ja painoa antaakseen ehdotuksen harjoituksen kuormittavuudesta. Muuten – esimerkiksi voimaharjoittelun yhteydessä – arvio jää täysin käyttäjän vastuulle.

Arvioihin ja harjoitusten kestoon perustuen Apple Watch luo uuden arvion harjoitusten pidemmän ajan kuormittavuudesta (Training Load). Sovelluksesta voi vertailla seitsemän viime päivän harjoitusten kuormittavuutta viimeiseen 28 päivään, ja iPhonen Kuntoilu-sovelluksesta löytyy lisätietoa harjoituskuormituksen jatkamisen vaikutuksista.

watchOS 11 mahdollistaa myös aktiivisuustavoitteiden määrittämisen vaihtelevasti eri viikonpäiville. Lisäksi mahdollista on asettaa tavoitteet tauolle esimerkiksi lepopäivän tai sairauden ajaksi niin, etteivät nämä päivät katkaise tavoitteiden täyttymisen jaksoa. Lisäksi watchOS 11:ssä voi myös asettaa ilmoituksen lähetettäväksi esimerkiksi ystävälle, kun harjoitus on suoritettu turvallisesti loppuun.

Harjoitus-sovelluksessa harjoituksen aikaisen matkan seuranta on käytössä entistä useammissa eri harjoitustyypeissä.

Täysin uusi englanniksi Vitals-niminen sovellus kokoaa yhteen tärkeimmät terveystiedot helposti vilkaistavaksi. Tietoja vertaillaan historiaan, ja sovellus nostaa esiin, jos jokin terveystieto on tavallisen vaihteluvälinsä ulkopuolella.

Toisena uutena sovelluslisäyksenä mukana on jo iPhonesta tuttu Käännä-sovellus.

watchOS 11 parantaa myös naisten kuukautisten seurantaa raskauden seurantaan liittyvillä uudistuksilla.

Koneoppiminen ehdottaa watchOS 11:ssä kuvia käytettäväksi Kuvat-kellotaulussa. Lisäksi käyttöliittymää uudistavat automaattisesti älykkäisiin widget-pinoihin tehtävät lisäykset. Esimerkiksi Käännä-sovellus voi ilmestyä osaksi widget-pinoa ulkomaille matkustettaessa ja Sää nousee esiin, kun tiedossa on pian sadetta.

watchOS 11 tuo myös iPhonesta tutut päivittyviä tietoja tarjoavat Liveseuranta-ilmoitukset Apple Watchiin.

Widget-pinoihin ilmestyy watchOS 11:ssä älykkäitä lisäyksiä, kuten tieto alkavasta sateesta.
Widget-pinoihin ilmestyy watchOS 11:ssä älykkäitä lisäyksiä, kuten tieto alkavasta sateesta.