HomePod on Applen uusin musiikkia ja älyä yhdistävä kaiutin

Applen WWDC-kehittäjäkonferenssin avannut julkistustilaisuus toi myös aivan uuden Apple-tuotteen, HomePod-kotikaiuttimen.

Uudessa kaiuttimessaan Apple on pyrkinyt yhdistämään Sirin sekä laadukkaan äänentoiston yhdessä kodissa keskeisellä paikalla sijoitettavassa laitteessa. Kilpailijoista, kuten verkkokauppajätti Amazon.comin Echosta ja Google Homesta, Applen kaiuttimen erottaa juuri merkittävä keskittyminen musiikkiin älyn lisäksi: Apple maalasi kuvaa kaiuttimesta Sonoksen ja Amazonin Echon yhdistelmänä.

Kaiuttimen pyöreä muoto muistuttaa hieman Applen Mac Pro -tietokonetta, mutta kaiutin on pienempikokoisempi. HomePodin värivaihtoehtoja ovat valkoinen ja tähtiharmaa. Hintaa HomePodilla tulee olemaan 349 dollaria ja se on tulossa myyntiin vasta joulukuussa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa. Muiden älykaiutinten tavoin myös Applen HomePod on näin Suomessa jäämässä aluksi todennäköisesti vähälle huomiolle.

Sisällä kaiuttimessa on yksi matalampien äänien woofer ja seitsemän korkeampien äänien diskanttikaiutinta. Applen kaiutin osaa antureidensa avulla aistia käyttötilan muodon ja mukauttaa äänensä sen mukaan. HomePod-kaiuttimia voi käyttää useampia, ainakin kahta, yhtenäisenä järjestelmänä samassa huoneessa. Kaiuttimen ”aivoina” toimii parin iPhone-sukupolven takainen Apple A8 -piiri.

Kaiutin toimii yhdessä Apple Musiikki -palvelun kanssa. Musiikin toistoa voi ohjata tietenkin Sirin avulla. Siriä voi käyttää kaiuttimen kautta myös lukuisiin muihin alla listattuihin toimintoihin, jotka Sirin kautta ovat onnistuneet jo muissakin Apple-laitteissa.