Apple julkisti uuden klassisen musiikin sovelluksensa - Apple Music Classical saataville 28. maaliskuuta

Apple on vihdoin julkistanut uuden klassisen musiikin sovelluksensa Apple Music Classicalin.

Apple Music Classical rakentuu Applen jo elokuussa 2021 tekemän Primephonic-yritysoston perustalle. Alun perin Apple lupasi uuden klassisen musiikin sovelluksen jo viime vuodelle, mutta lopulta aikataulu venähti kevääseen 2023.

Apple Music Classical on nyt esittelyssä Applen App Store -sovelluskaupassa, josta sen voi toistaiseksi ennakkotilata ennen sovelluksen julkaisua 28. maaliskuuta. Jos sovelluksen hakee jo nyt, latautuu se julkaisupäivänä automaattisesti iPhoneen.

Myöhemmin Apple Music Classical on tulossa myös Androidille.

Applen mukaan Apple Music Classical on varta vasten suunniteltu klassiselle musiikille. Sovelluksen käyttö vaatii Apple Music -palvelun tilauksen, jonka päälle klassisen musiikin sovellus ei tuo lisäkuluja. Apple Musicin hinta on 11,99 euroa kuukaudessa tai 18,99 euroa kuukaudessa perhetilauksen osalta. Opiskelijat saavat palvelun 6,99 eurolla kuukaudessa.

Apple kertoo tarjoavansa maailman suurimman klassisen musiikin kappalevalikoiman, yli 5 miljoonaa kappaletta, joka sekä uusia kappaleita, vanhoja mestariteoksia että Applen yksinoikeusjulkaisuja.

Tarjolla on soveltuvasti korkealaatuinen ääni (jopa 192 kHz/24 bit Hi-Res Lossless) ja Dolby Atmos -tilaääni, jolla on saatavilla tuhansia tallenteita.

Apple Music Classical tarjoaa tyylilajille räätälöidyn hakukoneen, jolla voi etsiä esimerkiksi säveltäjän, teoksen, kapellimestarin tai hakemistonumeron mukaan, satoja erilaisia Essentials-soittolistoja, säveltäjien elämänkertoja sekä avainteosten tietoja.

Elämänkertoja on tarjolla muun muassa Ludwig van Beethovenista, Frédéric Chopinista Johann Sebastian Bachista.

Apple on kertonut työskennelleensä klassisen musiikin artistien ja instituutioiden kanssa tarjotakseen yksinoikeussisältöjä sekä -tallenteita, ja näitä julkaisuja olevan tulossa lisää myöhemmin.

Apple Music Classical on saatavilla maailmanlaajuisesti kaikkialla, missä Apple Music on tarjolla, pois lukien Kiina, Japani, Korea, Venäjä ja Taiwan. Käyttö vaatii vähintään iOS 15.4 -käyttöjärjestelmäversion.