Apple julkisti macOS Sequoian - iPhonea voi jatkossa käyttää Mac-tietokoneen kautta

Apple on julkistanut Mac-tietokoneiden uuden käyttöjärjestelmäversion macOS Sequoian.

Uusi käyttöjärjestelmäversio on tulossa yleisesti saataville päivityksenä syksyllä. Heti Apple julkaisee sovelluskehittäjille suunnatun beetatestiversion.

Applen mukaan macOS Sequoia on tulossa saataville päivityksenä seuraaville:

  • iMac: 2019 ja uudemmat
  • iMac Pro: 2017 ja uudemmat
  • Mac Studio: 2022
  • MacBook Air: 2020 ja uudemmat
  • Mac mini: 2018 ja uudemmat
  • MacBook Pro: 2018 ja uudemmat
  • Mac Pro: 2019 ja uudemmat

Apple esitteli uuden käyttöjärjestelmäversionsa uudistuksineen tilaisuudessaan erillään macOS Sequoian myös valituissa Maceissa sisältämistä Apple Intelligence -tekoälyuudistuksista, joista lisää toisessa artikkelissamme.

Apple Intelligence -tekoälytoiminnot tulevat saataville vain Applen M-piirillä varustetuissa Maceissa.

Eri Apple-laitteiden välistä yhteistoimintaa macOS Sequoia uudistaa iPhone-peilauksella, mikä käytännössä mahdollistaa iPhonen käyttämisen Macin kautta. Lisäksi iOS- eli iPhone-ilmoitukset voivat näkyä Macissa ja niistä voi suoraan avata peilatun iPhonen näkymän.

Yleiseen käyttöliittymään merkittävä uudistus macOS Sequoiassa on helpompi sovellusikkunoiden järjestelymahdollisuus. Ikkunoita saa sommiteltua täyttämään näyttöä vetämällä niitä eri näytön kulmiin. Vastaava mahdollisuus on löytynyt jo pitkään Windowsista.

Applen Safari-verkkoselain päivittyy uudella Highlights-toiminnolla, joka koneopimista hyödyntäen nostaa esiin tärkeimpiä asioita verkkosivuilta. Lisäksi Safarin lukutila sisältää myös yhteenvedon ja sisältöluettelon pidemmistä artikkeleista. Apple on lisäksi macOS Sequoiassa mahdollistanut Apple Payn käytön muissakin verkkoselaimissa Safarin lisäksi.

Videopuheluissa macOS Sequoiassa on tarjolla uusi esityksen esikatselunäkymä, joka esittää esikatselun muille osallistujille näkyvästä sisällöstä.

Lisäksi macOS Sequoia sisältää esimerkiksi Kuvat-, Viestit- ja Muistiinpanot-sovelluksissa vastaavia uudistuksia kuin iOS ja iPadOS 18:ssa.

Tarjolla macOS Sequoiassa on myös iOS ja iPadOS 18:ssa nähtävä uusi erillinen salasanasovellus salasanojen luomiseen ja hallintaan. Lisäksi Apple tuo tämän sovelluksen saataville myös Windowsille mahdollistaakseen alustojen välisen käytettävyyden.