Käytä Apple TV:tä iPhonella – uusi TV Remote -sovellus julkaistu

Apple on julkaissut App Storessa ladattavaksi uuden TV Remote -sovelluksen, joka mahdollistaa Apple TV -laitteen kauko-ohjaamisen iPhonella.

Uusi sovellus muistuttaa Apple TV:n Siri-kauko-ohjainta ja käytännössä vastaa myös sen toimintoja ohjelmiston muodossa. iPhonen kosketusnäytöllä näkyvät ohjainpainikkeet, minkä lisäksi myös sovelluksen kautta Apple TV:tä voi ohjata Sirin kautta. Uusi sovellus mahdollistaa myös kiihtyvyysanturia ja gyroskooppia liikeseurannassa hyödyntävien Apple TV -pelien pelaamisen.

Erityisen hyödyllinen uusi sovellus verrattuna fyysiseen kaukosäätimeen on tekstinsyötössä – se käy aiempaa selvästi helpommin iPhonesta sen kosketusnäppäimistöllä.

Uusi Apple TV Remote -sovellus toimii ainoastaan viimeisimmän, viime syksyllä myyntiin tulleen uuden Apple TV:n kanssa. Uutta sovellusta ei ole ainakaan vielä toistaiseksi optimoitu iPadin suuremmalle näytölle.

Apple TV Remote -sovellus on ladattavissa App Storesta.

Applen aiempi iTunes Remote -sovellus on myös edelleen saatavissa App Storesta. Se ei tue uudesta TV Remotesta poiketen Siriä eikä pelien ohjaamista.