Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi tärkeitä suojauspäivityksiä: kahteen haavoittuvuuteen hyökätään jo - iOS ja iPadOS 15.6.1, watchOS 8.7.1 ja macOS Monterey 12.5.1 nyt ladattavissa

Apple on julkaissut uudet käyttöjärjestelmäpäivitykset useille eri laitteilleen.

Nyt ladattavissa ovat iOS 15.6.1 iPhoneille, iPadOS 15.6.1 iPadeille, watchOS 8.7.1 Apple Watcheille sekä macOS Monterey 12.5.1 Maceille.

Applen mukaan uudet iPhonen, iPadin ja Macin päivitykset tarjoavat tärkeitä suojauspäivityksiä ja se suosittelee niiden asentamista kaikille käyttäjille. Apple Watchin päivityksessä on ilmeisesti mukana muita virhekorjauksia.

Tarkemmin suojauspäivityksistä tietoa sisältävällä verkkosivullaan Apple on kertonut iOS ja iPadOS 15.6.1:n sekä macOS Monterey 12.5.1:n korjaavan samat kaksi haavoittuvuutta, joiden aktiivisesta hyväksikäytöstä Apple on jo tietoinen.

Ensimmäinen haavoittuvuuksista liittyy käyttöjärjestelmän kernel-ytimeen, ja hyökkääjä voi haittaohjelmalla päästä suorittamaan haluamaansa koodia laitteessa kernel-oikeuksin. Toinen haavoittuvuus liittyy WebKit-selainmoottoriin ja haitallisen verkkosisällön prosessointi voi johtaa hyökkääjän haluaman koodin suorittamiseen laitteessa.

Koska uudet päivitykset sisältävät korjaukset jo hyväksikäytettäviin haavoittuvuuksiin, kannattaa ne luonnollisesti asentaa mahdollisimman pian.

Edeltävät, myös käytännössä vain virheiden ja haavoittuvuuksien korjauksia sisältäneet käyttöjärjestelmänsä, kuten muun muassa iOS ja iPadOS 15.6:n, watchOS 8.7:n ja macOS Monterey 12.5:n, Apple julkaisi 20. heinäkuuta.

Näin päivität Apple-laitteesi

 • iPhone, iPod touch ja iPad
  • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
 •  Apple Watch
  • iPhonella: Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Suoraan Apple Watchilla: Asetukset – Ohjelmistopäivitys
 • Mac
  • Järjestelmäasetukset – Ohjelmiston päivitys