Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi tärkeitä korjaus- ja tietoturvapäivityksiä - iOS ja iPadOS 15.3, tvOS 15.3, watchOS 8.4 ja macOS Monterey 12.2 nyt ladattavissa

Kaikki Applen käyttöjärjestelmät saivat päivityksen.

Apple on julkaissut päivityksenä iOS ja iPadOS 15.3:n iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille, tvOS 15.3:n Apple TV HD:lle ja 4K:lle, HomePod 15.3:n HomePod-kaiuttimille, watchOS 8.4:n Apple Watcheille sekä macOS Monterey 12.2:n ja macOS Big Sur 11.6.3:n Mac-tietokoneille.

Päivitykset tuovat mukanaan ennen kaikkea virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä.

Applen mukaan päivityksiä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tällä kertaa Applen päivitykset eivät juuri tuo merkittäviä toiminnallisia uudistuksia, vaikka versionumerot nousevatkin uudelle ”kymmenykselle”.

iOS ja iPadOS 15.3, watchOS 8.4 ja macOS Monterey 12.2 sisältävät muun muassa korjauksen julki tulleeseen WebKit-selainmoottoriin liittyvän IndexedDB-haavoittuvuuden, jonka ansiosta mille tahansa verkkosivustolle paljastui tietoja esimerkiksi Google-tilin käyttäjä-ID:stä sekä viimeksi vierailluista verkkosivustoista. Haavoittuvuudelle alttiita olivat Safari macOS:llä ja kaikki verkkoselaimet iOS:llä ja iPadOS:llä, sillä niistä kaikissa on näissä laitteissa käytössä WebKit-selainmoottori.

macOS 12.2 Monterey pitää tietoturvakorjausten lisäksi sisällään kuitenkin myös pari uudistusta pinnan alla. Safari-verkkoselain saa päivityksen myötä tuen viimeisimpien 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -läppäreiden ProMotion-näyttöjen 120 hertsin virkistystaajuudella sulavoittaen selaamista. Lisäksi macOS 12.2 Montereyssa on mukana myös uusi natiivisti toteutettu Musiikki-sovellus parantaen sovelluksen toimintanopeutta.

Apple Watchin watchOS 8.4 korjaa puolestaan Applen mukaan myös ongelman, jonka vuoksi jotkin laturit eivät ehkä toimineet odotetusti. Apple Watch Series 7 -kellojen käyttäjät ovat aiemmin raportoineet latausongelmista erityisesti kolmansien osapuolten, mutta myös Applen, laturien kanssa watchOS 8.3 -päiivtyksen jälkeen. Lisäksi watchOS 8.4 sisältää myös useita eri tietoturvakorjauksia.

Kattavat tiedot Applen päivitysten sisältämistä tietoturvakorjauksista ilmestyvät Applen verkkosivuille.

Näin päivität Apple-laitteesi

iPhone, iPod touch ja iPad:

  • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys

Apple Watch:

  • iPhonella: Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Suoraan Apple Watchilla: Asetukset – Ohjelmistopäivitys

Mac:

  • Järjestelmäasetukset – Ohjelmiston päivitys

Apple TV:

  • Asetukset – Järjestelmä – Ohjelmistopäivitykset – Päivitä ohjelmisto