Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi päivityksiä eri laitteilleen – tärkeä tietoturvapäivitys iOS 12.4.1 ladattavissa iPhoneille ja iPadeille

Apple on julkaissut päivityksiä useille eri laitteilleen. iPhoneille, iPadeille ja iPod toucheille on julkaistu iOS 12.4.1, Apple TV:lle vastaavasti tvOS 12.4.1, Apple Watchille watchOS 5.3.1 ja macOS Mojave 10.14.6:sta myös uusi koontiversio.

Uudet päivitykset sisältävät tietoturvakorjauksia ja muita virhekorjauksia.

iOS:stä, tvOS:stä ja macOS:stä uudet versiot korjaavat haavoittuvuuden, joka mahdollisti hyökkääjän ajavan koodia järjestelmässä korotetuin käyttäjäoikeuksin.

Haavoittuvuus nousi julkisuuteen viime viikolla samalla, kun selvisi, että se mahdollisti vuosien tauon jälkeen Applen lukituksista vapautetun jailbreak-version luomisen modernista iOS-käyttöjärjestelmäversiosta. Samalla jo yksityiskohtaisesti alkuperäisen korjauksensa jälkeen esitellyn haavoittuvuuden uudelleen ilmestyminen loi myös merkittävän tietoturvauhan.

Apple oli jo alun perin paikannut saman nyt jälleen korjatun haavoittuvuuden iOS 12.3:ssa mutta oli vahingossa avannut sen uudelleen iOS 12.4 -versiossa.

Haavoittuvuudesta Applelle raportoi Googlen Project Zero -tietoturvatiimi.

iOS 12.4.1 saattaa jäädä jopa viimeiseksi iOS 12 -versioksi, sillä Applen odotetaan julkaisevan merkittävän, jo esitellyn iOS 13 -käyttöjärjestelmäversiopäivityksen tuttuun tapaan syyskuun aikana.