Apple julkaisi macOS 14.4.1 -korjauspäivityksen Maceille - päivitä iPhone, iPad ja Mac nyt suojautuaksesi kuvahaavoittuvuudelta

Apple on julkaissut macOS Sonoma 14.4.1 -käyttöjärjestelmäversion päivityksenä Mac-tietokoneilleen.

Lisäksi Apple julkaisi samalla macOS Ventura 13.6.6:n vanhemmille Maceille.

Applen mukaan macOS Sonoma 14.4.1 sisältää esimerkiksi USB-keskittimiin ja Java-sovelluksiin liittyen muutamia virheenkorjauksia, jotka on listattu alla.

Lisäksi macOS Sonoma 14.4.1:ssa ja macOS Ventura 13.6.6:ssa, kuin myös Applen jo aiemmin 21. maaliskuuta iPhoneille ja iPadeille julkaisemissa iOS ja iPadOS 17.4.1:ssä sekä iOS ja iPadOS 16.7.7:ssä on korjattu kaksi haavoittuvuutta.

Apple paljasti myös aiemmin julkaistujen iPhone- ja iPad-päivitysten sisältämät tietoturvakorjaukset vasta nyt macOS-päivitysten julkaisun yhteydessä. Korjatut kaksi haavoittuvuutta (CVE-2024-1580 ja CVE-2024-1580) liittyvät CoreMedia- ja WebRTC-toimintoihin ja ovat mahdollistaneet hyökkääjälle koodin ajamisen järjestelmässä tietyllä tavalla muotoillun kuvatiedoston avulla. Molemmat haavoittuvuudet löysi Google Project Zero -tiimin tietoturvatutkija.

Kuvatiedostoihin liittyvältä haavoittuvuudelta voi suojautua päivittämällä Apple-laitteensa ohjelmiston ajan tasalle.

macOS Sonoma 14.4.1:n uudistukset Applen mukaan

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia Macille, mm. seuraavat:

  • Ulkoisiin näyttöihin liitettyjä USB-keskittimiä ei ehkä tunnistettu.
  • Kopiosuojatut Audio Unit -liitännäiset, jotka on suunniteltu ammattimaisille musiikkiapeille, eivät ehkä käynnistyneet tai läpäisseet tarkistusta.
  • Apit, jotka vaativat Javan, saattoivat lopettaa odottamatta.

Näin päivität Apple-laitteesi

  • iPhone ja iPad
    • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Mac
    • Järjestelmäasetukset – Yleiset – Ohjelmiston päivitys