Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi käyttöjärjestelmäpäivityksiä - muun muassa iOS ja iPadOS 15.5, watchOS 8.6 ja macOS Monterey 12.4 nyt ladattavissa

Apple on julkaissut uudet käyttöjärjestelmäversiot päivityksenä laajasti eri laitteilleen.

iPhonet ja iPod touchit päivittyvät nyt iOS 15.5:llä, iPadit iPadOS 15.5:llä, Apple TV:t tvOS 15.5:llä, Apple Watchit watchOS 8.6:lla sekä Mac-tietokoneet macOS Monterey 12.4:llä.

Tällä kertaa uusissa versioissa ei ole kyse kovin merkittävistä päivityksistä mitä tulee toiminnallisiin uudistuksiin.

Applen mukaan iOS ja iPadOS 15.5 sekä macOS Monterey 12.4 tuovat Podcastit-sovellukseen uuden asetuksen, jolla voi rajoittaa tallennettavien jaksojen määrää ja poistaa vanhimpia automaattisesti. Yhdysvalloissa iOS 15.5 tuo myös mahdollisuuden Apple Pay Cash -rahasiirtoihin Lompakko-sovelluksesta.

Lisäksi iOS 15.5 korjaa ongelman, jonka johdosta ihmisten saapumisen tai poistumisen käynnistämät kotiautomaatiot eivät välttämättä toimineet. Mac-tietokoneiden osalta macOS Monterey 12.4 puolestaan tukee Studio Display -näytön ohjelmistoversiota 15.5, joka parantaa sen kameran kuvanlaatua.

Apple Watchin watchOS 8.6 tuo EKG-sydänsähkökäyrämittauksen ja epäsäännöllisen rytmin ilmoitukset käyttöön myös Meksikossa. Apple TV:n tvOS 15.5:stä ei ole tiedossa toiminnallisia uudistuksia.

Lisäksi uudet Apple-päivitykset voivat tuoda mukanaan myös useita tietoturvakorjauksia, mutta näistä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Applen julkaisutiedot iOS ja iPadOS 15.5:stä, watchOS 8.6:sta ja macOS Monterey 12.4:sta löytyvät alta.

Näin päivität Apple-laitteesi

 • iPhone, iPod touch ja iPad
  • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
 •  Apple TV
  • Asetukset – Järjestelmä – Ohjelmistopäivitykset – Päivitä ohjelmisto
 •  Apple Watch
  • iPhonella: Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Suoraan Apple Watchilla: Asetukset – Ohjelmistopäivitys
 • Mac
  • Järjestelmäasetukset – Ohjelmiston päivitys

iOS 15.5:n uudistukset Applen mukaan

iOS 15.5 sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

 • Podcastit-apissa on uusi asetus, jolla voidaan rajoittaa iPhoneen tallennettavien jaksojen määrää ja poistaa vanhimpia automaattisesti.
 • Korjaa ongelman, jonka johdosta ihmisten saapumisen tai poistumisen käynnistämät kotiautomaatiot eivät välttämättä toimineet.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/kb/HT201222

iPadOS 15.5:n uudistukset Applen mukaan

iPadOS 15.5 sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

 • Podcastit-apissa on uusi asetus, jolla voidaan rajoittaa iPadiin tallennettavien jaksojen määrää ja poistaa vanhimpia automaattisesti.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.6:n uudistukset Applen mukaan

watchOS 8.6 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

 • Tuki EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Meksikossa.
 • Tuki epäsäännöllisen rytmin ilmoituksille Meksikossa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/HT201222

macOS Monterey 12.4:n uudistukset Applen mukaan

macOS Monterey 12.4 sisältää virheenkorjauksia sekä parannuksia Applen Podcastit-appiin.

 • Podcastit-apissa on uusi asetus, jolla voidaan rajoittaa Maciin tallennettavien jaksojen määrää ja poistaa vanhimpia automaattisesti.
 • Tukee Studio Display -laiteohjelmistopäivitystä 15.5. Tämä erillinen päivitys parantaa kameran säätöä, kuten kohinanvaimennusta, kontrastia ja rajausta.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222