Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi iOS ja iPadOS 15.2.1:n - päivitykset nyt ladattavissa

Apple on julkaissut iOS ja iPadOS 15.2.1 -käyttöjärjestelmäversiot päivityksenä tuetuille iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille.

Mielenkiintoisesti päivitysten tultua ladattavaksi, ei niiden yhteydessä tavallisesta poiketen ollut näkyvissä mitään julkaisutietoja. Lisäksi iPadillakin versioksi oli merkitty Ohjelmistopäivitys-valikossa iOS 15.2.1, eikä siis oikealla tavalla iPadOS 15.2.1.

Applen muuten jakamien tietojen mukaan iOS 15.2.1 sisältää korjaukset ongelmaan CarPlay-autonäkymässä kolmansien osapuolten jumittumisen kanssa sekä kuvien jakamiseen Viestit-sovelluksessa. Ongelman vuoksi iCloud-linkkinä jaetut kuvat eivät välttämättä latautuneet. iPadOS 15.2.1:ssä mukana korjauksista on vain viimeksi mainittu.

Lisäksi Applen mukaan iOS ja iPadOS 15.2.1 sisältävät korjauksen joulukuussa julkisuuteen tulleeseen HomeKit-haavoittuvuuteen, jonka myötä hyökkääjän oli tietyllä tavalla nimetyllä lisälaitteella mahdollista aiheuttaa iOS- tai iPadOS-laitteen jumiutuminen ja käytön estyminen. Applen mukaan ongelma ratkaistiin paremmalla tietojen validoinnilla.

Apple julkaisi edeltävät merkittävät iOS ja iPadOS 15.2 -käyttöjärjestelmäversiot useammilla uudistuksilla 13. joulukuuta.

Päivitykset iPhonessa, iPod touchissa ja iPadissa voi asentaa valikosta Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys.

Lisäksi Apple julkaisi tänään myös toiset beetatestiversiot iOS ja iPadOS 15.3:sta sovelluskehittäjille.