Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Heti ladattavissa: Apple julkaisi uuden iOS-version

Apple on julkaissut iOS 9.3 päivityksen laajasti ladattavaksi normaalina päivityksenä kaikille sitä tukeville iOS 9 -laitteille.

Suomalaisnäkökulmasta iOS 9.3:n jo aiemmin beetatestiversioiden julkaisujen yhteydessä esiin noussut ominaisuus on suomenkielinen Siri. Kokeilimme Suomi-Sirin toimintaa jo aiemmin.

Toinen merkittävä uusi ominaisuus päivityksessä on Night Shift, ”yövuoro”, joka laitteen sijainnin ja kellonajan perusteella muuttaa näytöllä näkyviä värisävyjä lämpimämpiin sen jälkeen kun aurinko on laskenut, jolloin näytön sininen valonkajastus ei sekoita käyttäjän luonnollista unirytmiä.

Terveys-sovellus saa iOS 9.3:ssa myös Apple Watchin aktiivisuustiedot (kuvassa mustalla pohjalla) sekä alhaalla näkyviä suosituksia asennettavista sovelluksista.

Muistiinpanonsa voi nyt suojata vielä erikseen salasanalla tai sormenjäljellä iOS 9.3:ssa.

Uutta on myös mahdollisuus suojata muistiinpanoja salasanalla tai sormenjäljellä. Muistiinpanot-sovellus on saanut myös nipun muita pienempiä päivityksiä.

Myös Terveys-sovellus on saanut uudistuksia, samoin kuin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa käytössä oleva News-sovellus.

Lisäksi opetuskäytössä olevat iPadit saavat tuen useille käyttäjätileille. Uutta on myös Classroom-sovellus, joka toimii opetuksen apuvälineenä koulujen käytössä olevissa iPadeissa.

Edellä mainittujen ohella iOS 9.3 sisältää myös suuren määrän erilaisia pieniä muutoksia sekä myös toimintaa parantavia virheiden korjauksia

Night Shift lempeyttää iOS 9.3:ssa näytön värejä kellonajan mukaan.