Apple julkaisi iOS 11.2.5:n – päivitys nyt ladattavissa iPhonelle ja iPadille

Apple on julkaissut iOS 11.2.5 -käyttöjärjestelmäversion tuetuille iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteilleen.

iOS 11.2.5 tuo tuen Applen uudelle HomePod-kaiuttimelle iOS-laitteisiin sekä lisää Sirille mahdollisuuden lukea uutisia, mutta vain Australiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, jotka ovat myös HomePodin ensimmäiset myyntimaat.

Lisäksi päivitys sisältää virhekorjauksia ja muita parannuksia, myös tietoturvaan liittyen.

iOS 11.2.5:n pitäisi estää myös ongelma, joka johti Viestit-sovelluksen kaatumiseen, jos viestissä oli tietyllä tavalla muotoiltu linkki. Jumittavalla vaikutuksella varustettu linkki lähti leviämään verkossa noin viikko sitten.

iOS 11.2.5:n lisäksi Apple julkaisi tänään myös tvOS 11.2.5:n Apple TV:lle, watchOS 4.4.2:n Apple Watchille sekä macOS High Sierra 10.13.3:n Mac-tietokoneilleen.

Apple on luvannut tulevassa päivityksessä lisätietoa iPhonen akun kunnosta kertovan ominaisuuden sekä mahdollisuuden kytkeä pois käytöstä viime aikoina paljon kohua herättänyt, heikentyneillä akuilla varustettuja iPhoneja yllättäviltä sammumisilta suojaava mutta samalla suorituskykyä heikentävä toiminto. Nämä luvatut uudistukset tuovan päivityksen pitäisi olla tulossa beetatestiversiona helmikuussa ja tavallisena päivityksenä julkaisuversiona maaliskuussa.

Lisäksi iOS 11:n yhteydessä Applen alun perin esittelemistä ominaisuuksista edelleen mukaan odotetaan myöhästyneitä AirPlay 2 -äänijärjestelmien tukea sekä Viestien pilvisynkronointia ja -tallennusta.