Apple: iOS 10:n ydin on salaamaton suorituskyvyn vuoksi

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, kuinka tietoturva-asiantuntijat yllättyivät havainnosta, että Applen uuden iOS 10 -käyttöjärjestelmän kerneli eli ydin on salaamaton. Apple on nyt selventänyt asiaa.

Aiemmin Apple on salannut iOS:n kernelin huolella, mikä on tehnyt sen tutkimisen ulkopuolisille hyvin haastavaksi, mutta uudessa iOS 10:n testiversiossa kerneli on salaamaton. Apple ei aluksi maininnut aiheesta mitään, mikä sai asiantuntijatesittämään erilaisia arvioitaan Applen motiiveista. Nyt Applen edustaja on kuitenkin maininnut, että salaamattomuus auttoi yhtiötä optimoimaan käyttöjärjestelmän suorituskyvyn turvallisuudesta tinkimättä.

Käyttöjärjestelmän ytimen salaamattomuus tarkoittaa, että uteliaat pääsevät syynäämään sitä selvästi aiempaa pienemmällä vaivalla. Tämä tarkoittaa, että mahdollisia virheitä ja haavoittuvuuksia tullaan löytämään – ja korjaamaan – nopeammin ja helpommin. Lisäksi ytimen salaamattomuus saattaa vaikeuttaa viranomaisten pääsyä lukittuihin puhelimiin, kun entistä useammat ihmiset ilmoittavat käyttöjärjestelmän virheistä Applelle.